Haberler

Aydın'da Kaçak Operasyonu

Aydın'ın Didim İlçesinde Jandarmanın Düzenlediği Operasyonlarda Yasa Dışı Yollardan Yurda Giriş Yapan Toplam 105 Kaçak Göçmen Yakalandı. Türk Vatandaşı 5 Organizatörün Gözaltına Alındığı Olaylarla İlgili Olarak Soruşturma Başlatıldı.

Aydın'ın Didim ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonlarda yasa dışı yollardan yurda giriş yapan toplam 105 kaçak göçmen yakalandı. Türk vatandaşı 5 organizatörün gözaltına alındığı olaylarla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre; Didim'e bağlı Akköy Beldesi Taşburun Mevkisi açıkların şüpheli kişilerin görüldüğü yönünde alınan ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, bölgeye operasyon düzenledi. Bölgede yapılan aramalarda yasa dışı yollardan yurda giriş yapan ve temin ettikleri botlarla Yunanistan adalarına kaçmaya çalışan 16'sı Somali, 14'ü Filistin, 8'i Burma, 1‘i Sudan ve 1'si de Eritre uyruklu olmak üzere toplam 40 kaçak göçmen yakalandı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramalar sonucunda 18'inin oturma izninin olduğunun anlaşılması üzerine, bu kişiler serbest bırakıldı.

Kaçakları yurt dışına çıkarmak için para karşılığında anlaşma yapan A.A.i isimli Türk vatandaşı organizatör, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak Söke Kapalı Cezaevine konuldu. Operasyonlarda ele geçirilen 22 kaçak ise sınır dışı edilmeleri için Aydın Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine sevk edildi.

Öte yandan; Tekağaç Mevkisinde yapılan aramalarda da, temin ettikleri botlarla üç ayrı noktadan Yunanistan adalarına kaçma hazırlığında olan kaçaklar sahil güvenlik ekipleri tarafından fark edildi. Düzenlenen operasyonlarda 51'i Afganistan, 10'u Filistin, 2'si Pakistan ve 2'si de Moritanya uyruklu olmak üzere toplam 65 kaçak göçmen yakalandı. Olayla ilgili olarak kaçaklara araç ve bot temin ettikleri tespit edilen O.T. (16), H.B. (15), G.G. (26), M.E. (40), H.S. (37) ve O.A. (26) isimli şüpheliler gözaltına alındı. İfadeleri alınan kaçaklar sınır dışı edilmeleri için Aydın Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne sevk edildi.

İfadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan O.T., O.A., H.S. ve M.E. tutuklanarak Söke Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

(MB-İK) 09.06.2008 17:08 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title