Haberler

Aydın'da Gençlik Haftası Etkinlikleri

15-20 Mayıs Gençlik Haftası Kutlamaları ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Etkinlikleri Kapsamında Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde İlçe Kaymakamlığı ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Tarafından "Gençlik Koşusu" Düzenlendi. İlk ve Orta Dereceli Eğitim Kurumlarında Eğitim Gören Öğrencilerin Katıldığı Müsabakalarda Dereceye Giren Öğrenciler, Ödüllendirildi.

15-20 Mayıs Gençlik Haftası Kutlamaları ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde İlçe Kaymakamlığı ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından "Gençlik Koşusu" düzenlendi. İlk ve orta dereceli eğitim kurumlarında eğitim gören öğrencilerin katıldığı müsabakalarda dereceye giren öğrenciler, ödüllendirildi.

Nazilli Şehir Stadyumu'nda gerçekleşen müsabakalara katılan kız ve erkek öğrenciler değişik kategorilerde birinciliği elde etmek için ter döktü. İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Güven Eker ile birlikte okul müdürlerinin de izlediği koşu yarışmalarında Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğrencileri altı ayrı kategoriden dördünde birinci gelerek, müsabakalara damgasını vurdu.

Düzenlenen etkinlik hakkında bilgiler veren İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, tüm yurtta yapılan etkinliklerin Nazilli'de de gerçekleştirildiğini söyledi. Spor müsabakalarının öğrencilerin bedensel gelişimi açısından çok önemli olduğuna değinen Yıldız, "Öğrencilerimizin katıldığı bu anlamlı günde amacımız gençlerimizi spor yapmaya teşvik etmektir. Büyüklerimiz yürürken gençlerimizde aralarında spor müsabakaları düzenleyerek bu anlamlı günü spor yaparak değerlendiriyorlar. Gençlerimizi kahve köşelerinde oturarak görmeyi değil spor yaparlarken görmeyi istiyoruz" dedi.

Altı ayrı kategoride düzenlenen yarışların Genç Kızlar 800 Metre Koşusu'nda birinciliği Hatice Saklı, ikinciliği Meltem Yılmaz ve üçüncülüğü de Rabia Erol aldı. Genç Erkekler bin 500 Metre Koşusu'nda ise Gökhan Candan birinciliği, Ferhat Uzun ikinciliği ve Fatih Hilmi Ertürk üçüncülüğü aldı. Dereceye giren öğrencilere madalya ve ödülleri İlçe Kaymakam Caner Yıldız ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan tarafından verildi.

(AS-MB-İK) 16.05.2008 18:14 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title