Haberler

Aydın'da CHP 4, AK Parti 2, MHP 1 Milletvekili Kazandı

Aydın'da, genel seçim sonucunda CHP 4, AK Parti 2, MHP 1 milletvekili kazandı.

Aydın'da, genel seçim sonucunda CHP 4, AK Parti 2, MHP 1 milletvekili kazandı.

2011 seçimlerine kıyasla AK Parti, bir milletvekiliyle güç kaybederken, CHP üç olan vekil sayısına eklediği bir milletvekiliyle 25'inci dönemde kentten birinci parti çıktı. Yerel seçimlerde büyükşehir statüsüne geçen Aydın'da, yüzde 43'lük oranla Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen 'Topuklu Efe' lakaplı CHP'li Özlem Çerçioğlu, yaptığı sosyal belediyecilikle partisini güçlendirerek milletvekili sayısının üçten dörde çıkmasında büyük pay sahibi oldu.  CHP'nin oylarını arttırmasında, çiftçiye mazotu 1.5 liraya verecekleri vaadinin de etkili olduğu kaydedildi.

AK PARTİ'DE VEKİL SAYISI 3'TEN 2'YE DÜŞTÜ

CHP'nin aksine AK Parti bu seçimde kan kaybetti. AK Parti'nin üç olan vekil sayısı ikiye düştü. MHP'nin ise bir olan vekil sayısında değişiklik yaşanmadı. AK Parti'nin Aydın'dan doğu kökenli seçmenin ilgisini çekmek için aday gösterdiği Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu ise yaptığı çalışmalara rağmen seçilemedi.

25'inci dönemde Aydınlılar CHP'den mevcut vekil Av. Bülent Tezcan, mevcut vekil Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Müteahhit Hüseyin Yıldız ve Av. Fatih Atay'ı; AK Parti Elektrik Mühendisi Mehmet Sadık Atay ve Av. Abdurahman Öz'ü, MHP'de ise mevcut vekillerden işadamı Ali Uzunırmak'ı meclise yolladı. - Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özlem Çerçioğlu Ak Parti Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title