Haberler

Aydın Basın Toplantısı Yapıldı 1 "Aydın'da Akillere Protesto" Haberine Ek

Aydın'da sivil toplum örgütü temsilcileriyle çözüm sürecini konuşan Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti, daha sonra basınla biraraya gelerek değerlendirmede bulundu.

1) BASIN TOPLANTISI YAPILDI

Aydın'da sivil toplum örgütü temsilcileriyle çözüm sürecini konuşan Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti, daha sonra basınla biraraya gelerek değerlendirmede bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti Başkan Vekili Avni Özgürel'e heyette yer alan Fadime Özkan ve Hasan Karakaya eşlik etti. Akil insanların çalışmalarıyla ilgili olarak toplumla yanlış algılamaların olduğunu belirten Avni Özgürel, bu konuda kendi bildiklerini ve hükümet tarafından yapılan çalışmaları anlatmaya çalıştıklarını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da iki toplantılarına iştirak ettiğini belirten Özgürel, "Bize gelen sorulara yapılan açıklamalar ve bildiklerimizle cevap veriyoruz. Siz ne kadar biliyorsanız, birçok şeyi biz de o kadar biliyoruz" dedi.

ÖZGÜREL, "BU KONUYA KİM EL UZATTIYSA ELİ YANDI"

Rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal'dan beri terör meselesini yakından takip eden biri olduğunu kaydeden Özgürel, "Bu konuya kim el uzattıysa eli yandı bugüne kadar. Buna Özal, Türkiye'nin o dönem Jandarma Genel Komutanı da dahildir. AK Parti Hükümeti ve Recep Tayyip Erdoğan çok büyük bir siyasi risk üstlendi. Yine birçok insan hayatlarını kaybetti. Türkiye'nin en üst seviyesindeki insanlar, Genelkurmay Başkanı seviyesindeki insanların 'Bizim en büyük hatamız çekiç gücü kabul etmektir' gibi açıklamalarını biliyoruz" diye konuştu.

ÖZGÜREL, "DEMOKRASİ HERKESE LAZIM"

Çözüm sürecinde ulaşılmak istenen sonucun demokrasi olduğunu savunan Özgürel, "Sonuçtan memnun olunur olunmaz, bu tartışılabilir. Ama işin özü, başbakanın ifadesiyle demokrasidir. Demokrasiye Türkler'in de ihtiyacı var, Kürtler'in de. Herkesin derdinin çaresi demokrasidir. Özel olarak filancaların derdini çözmek için yola çıkılmışlık yok. Bunun içinde Alevi meselesi var mı, var. Alevilerin derdini çözmek var mı, var. Herkesin meselesi var. Aydın'daki toplantıda 20'ye yakın sivil toplum örgütünden sürece ilişkin kaygıları ve temennilerini aldık. Bize iletilenleri hükümete ileteceğiz. Bunlar sadece Aydın'da dillendirilen endişe veya kaygılar değil. Her yerde Ege bu işe karşı deniliyor. Ege en fazla yara almış yer. Milli mücadeleden bu yana bu ülke için bu vatan için yüreği titreyen bir bölge. Bu bölgenin insanının Türkiye'nin huzur bulmasına itirazı olduğu nasıl söylenebilir? Efendim Ege karşı deniliyor. Karşı dediğimiz İzmir'de bütün sivil toplum örgütleri katıldı ve salon hınca hınç doldu."

"İKİ TARAF DA BU İŞİN SİLAHLA OLMAYACAĞININ FARKINA VARDI"

Heyet üyesi Hasan Karakaya da, meseleye iki taraflı bakılması gerektiğini söyledi. Karakaya, "Deniliyor ki PKK'nın başına taş mı düştü de böyle bir uzlaşmaya gidildi. 2012 yılını PKK final yılı olarak ilan etmişti. Artık son darbeyi vuracaklardı. Bir anlamda Arap Baharı benzeri Kürt Baharını başlatacaklardı. Şemdinli'de Kaymakamlık binasına PKK bayrağını dikeceklerdi. Bunu görüntüleyip dünyaya yayacaklardı. ve burada PKK'nın ne kadar başarılı olduğunun mesajı verilecekti. O çatışmada 180 terörist öldü ve geri çekildiler. Burada önemli olan halkın PKK'ya destek vermemesiydi. PKK amaçladığına ulaşamayacağını gördü. Bu işin silahla olmayacağına dair bir kanaata vardılar. Olayın ikinci bölümde Türkiye Cumhuriyeti devleti de 30 yıldır silahlı mücadeleyle terörü yok etmeye çalıştı. Ancak resmi rakamlara göre 400 milyar dolar, gayriresmi rakamlara göre 700 milyar dolar para harcandı. Yine resmi rakamlara göre 40 bin, gayri resmi rakamlara göre 46 bin insan hayatı kaybetti. Bunun 32 bini Kürttü. Ölmekle, öldürmekle bir yere varılamayacağı anlaşıldı. Aklı selim galip geldi. Bu süreçte bir kısmın haklarının iyileştirilmesi değil, 76 milyon insanın haklarının iyileştirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

"BU TÜRK TOPLUMUNUN MESELESİDİR"

Heyet üyesi Fadime Özkan da, terör konusunun sadece akil insanların inin meselesi olmadığını savundu. Özkan, "Bu AK Parti'nin meselesi değil, Türk toplumunun meselesidir. 30 yılda bu ülkede 40 bin insan öldü. Bugün ilk defa gerçek manada süreç başladı" dedi.

TARTIŞMA ÇIKTI

Soru cevap şeklinde gerçekleşen basın toplantısında bazı yerel gazeteciler, sordukları sorular yüzünden gerginlik yaşandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Karakaya Fadime Özkan Aydın Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title