Haberler

Diyanet İştiraki ATİP, Avusturya'da İftar Kampanyası Başlattı

Güncelleme:

Diyanet İşlerine Başkanlığı'na bağlı faaliyetler gerçekleştiren Avusturya Türk İslam Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Birliği (ATİB), bu yıl ülke genelinde 600 iftar paketi dağıtacak.

Diyanet İşlerine Başkanlığı'na bağlı çalışmalar gerçekleştiren Avusturya Türk İslam Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Birliği (ATİB), her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan'da ihtiyaç sahiplerini sevindirdi.

Avusturya genelinde 60'ın üzerinde camiyi destekleyen ve salgın nedeniyle geleneksel iftar programlarını gerçekleştiremeyen ATİB, dağıttığı iftar paketleriyle bu geleneği telafi etti.

"İHTİYAÇ SAHİBİ HERKESE YARDIM YAPILIYOR"

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun ise ATİB tarafından düzenlenen iftar kampanyasına bizzat katıldı. Bu durumdan memnun olduğunu söyleyen Ozan Ceyhun, "ATİB'in ihtiyaç sahibi herkese hiçbir ayırım yapmadan ulaşıyor olması bizleri gururlanıyor." dedi. Ceyhun, Avusturya'da çok sayıda Türk sivil toplum kuruluşunun Ramazan ayı süresince ihtiyaç sahibi kişilere yardım sevkiyatı yaptığını bilhassa sığınmacıların ağırlıkta olduğu bölgelerde çeşitli derneklere ait camilerde ciddi bir dayanışma örneği sergilendiğini dile getirdi.

GÜNLÜK 600 PAKET İFTAR PAKETİ

Aynı konuya yönelik dikkat çeken açıklamalar yapan Viyana Din Hizmetleri Müşaviri İbrahim Yazar, Ramazan'da dayanışma vurgusu yaparak, ATİB'in bu çalışmasıyla örnek olduğunu söyledi. İbrahim Yazar, önceki sene günlük 400 iftar paketinin dağıtıldığını bu yıl ise sayının günlük 600'e yükseleceğini aktardı. Yazar, ATİB'in ayrıca Viyana'da ihtiyaç sahibi 250 aileye Ramazan kumanyası dağıttığını söyledi.

Diyanet İştiraki ATİP, Avusturya'da İftar Kampanyası Başlattı

Diyanet İştiraki ATİP, Avusturya'da İftar Kampanyası Başlattı

Kaynak: AA / Güncel

Avusturya Viyana Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title