Haberler

    Avusturya Cumhurbaşkanı Açıkladı: Seçimler Eylülde

    AVUSTURYA Başbakanı Sebastian Kurz (32), aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Heinz Christian Strache'nin istifası ve önümüzdeki aylarda yapılacak erken genel seçimlerle ilgili Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen ile görüştü.

    AVUSTURYA Başbakanı Sebastian Kurz (32), aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Heinz Christian Strache'nin istifası ve önümüzdeki aylarda yapılacak erken genel seçimlerle ilgili Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen ile görüştü. Görüşmeden sonra basın mensuplarının karşısına Başbakan Kurz ile birlikte geçen Cumhurbaşkanı Van der Bellen, seçimlerin eylül ayında, mümkünse eylül ayının hemen başında yapılmasını istedi. Cumhurbaşkanı Van der Bellen "Ülkemizin iyiliği söz konusu. Seçimler eylül ayında, mümkünse eylül ayının başında yapılmalı" dedi. Cumhurbaşkanı, önümüzdeki haftalarda Başbakan Kurz ile sık sık görüşeceklerini de kaydetti.

    ERKEN SEÇİM ARZU DEĞİL, ZORUNLULUK

    Başbakan Kurz ise seçimlerle ilgili "Erken seçim bu durumda bir arzu değil, zorunluluk" dedi. Başbakanlık görevini erken seçimlere kadar sürdüreceğini de belirten Kurz, görevde kalmasının gerekçesini ise "Maksimum istikrar" olarak belirtti. Aşırı sağcı FPÖ'lü İçişleri Bakanı Herbert Kickl'in seçimlere kadar görevinde kalıp kalmayacağı ise cevapsız kaldı. Ayrıca ortaya çıkan skandaldan sonra başbakan yardımcılığından istifa eden Strache'nin kendi yerine önerdiği Norbert Hofer'in başbakan yardımcısı olarak atanıp atanmayacağı da belli değil.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Alexander Van der Bellen Avusturya Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title