Haberler

13 bin kilometre yoldan gelen güvercin "virüs getirebilir" şüphesiyle telef edilecek

Güncelleme:

ABD'den yola çıkarak 13 bin kilometrelik Pasifik Okyanusu'nu aşan yarış güvercini Avusturalyalı yetkililerce Kovid-19 riski taşıdığı gerekçesiyle telef edilecek.

Avusturalya'da yetkililer aldığı kararla bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. ABD'den yola çıkarak 13 bin kilometrelik Pasifik Okyanusu'nu aşan yarış güvercini Avusturalya'ya ulaştı.

Avustralyalı Kevin Celli-Bird adlı kişi, 26 Aralık'ta Melbourne kentindeki evinin arka bahçesine gelen ve çok bitkin halde bulduğu yarış güvercini bulduğunu söyledi. Kevin Celli-Bird, güvercinin ayağındaki mavi bantta yazılı 29 Ekim 2020 tarihli ABD'nin Oregon eyaletindeki düzenlenen bir yarışa ait sıra numarasını fark etmesi basına konuştu.

Avusturalya'ya 13 bin km yoldan gelen güvercin 'virüs getirebilir' şüphesiyle telef edilecek

500-750 BİN EURO DEĞERİNDE

Avustralya basınında ilgi gören güvercin, yetkililerin dikkatini çekti. Avustralya basını söz konusu güvercinin 500 bin- 750 bin euro değerinde olduğunu yazdı.

KOVİD-19 RİSKİ GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Tarım Bakanlığı, güvercinin ülkede kalmamaması gerektiğini ifade ederek, Avusturya'nın gıda güvenliğini, yabani kuş popülasyonunu tehlikeye atabileceğini ve koronavirüs riski taşıdığı gerekçesiyle telef edilmesi (öldürülmesi) gerektiğini söyledi. Uzmanlar, güvercinin Pasifik'i geçmek için bir kargo gemisiyle seyahat etmiş olabileceğine de dikkat çekti. Avustralya Tarım Bakanlığı, güvercinin akıbetiyle ilgili 24 saat içerisinde açıklama yapacağını kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Pasifik Okyanusu Avustralya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (20)

mehmet:

karantinaya alın lan yazık

31
0
yanıtYanıtla
Domuz avcisi:

Allah sizi islah etsin, birakin zavalli hayvani

22
1
yanıtYanıtla
erkan:

telef edilmedik birsey kalmadi bari guvercinleri rahat birakin

18
0
yanıtYanıtla
REALİST:

insan ile yakın teması olmamıştır bu kuşun yav

18
0
yanıtYanıtla
Murat:

Yok artık daha neler ya. .

17
0
yanıtYanıtla
MERT:

yazıklar 0lsun

16
0
yanıtYanıtla
aga:

iyi de ayni sey domuz ayi esek at icin de var onlari niye yiyorlar sonuc da her hayvan da virus olur evde kedi køpek yani inek koyun ne ararsan hepsi øldur sonra da insanlar da virus tasir onlari da øldur kisa dunya yok edin

13
1
yanıtYanıtla
gidiyeah:

adamlar akıllı her ne olursa olsun haklılar bizde olsa hele pazara götürek satak

0
10
yanıtYanıtla
Musti:

bu avustralyalılar çok zalim bir millet olmuşlar. geçen sene de kalabalıklar diye binlerce deveyi katletmişlerdi. Allah sizin cezanızı verecek. .

9
0
yanıtYanıtla
345:

allahımdan dilerim bu hayvanı telef ederlerse rabbim abd ve avustralyayı okyanusya bataklığına çamur gibi gömsün inşallah amin

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title