Haberler

Avustralya, Hindistan'dan gelen yolcuları yasa dışı ilan etti! Gelirlerse hapse girebilirler

Güncelleme:

Avustralya, ilginç bir karara imza atarak Hindistan'dan gelen yolcuların geri dönmelerini yasakladı. Yapılan açıklamada durumun pazartesinden itibaren yasadışı olacağını ve dönenlerin de 5 yıla kadar hapis ya da 37 bin sterlin para cezasına çarptırılabileceğini söyledi.

Avustralya Sağlık Bakanlığı bugün yaptığı yazılı açıklamada, artan koronavirüs vakaları nedeniyle Hindistan'dan dönüş yolculuğunun geçici olarak durdurulduğunu bildirdi. Bakanlık, konuyla ilgili, "Yolcunun hareket saatinden itibaren 14 gün içinde Hindistan'da bulunmuş olması halinde, Hükümet, Hindistan'dan Avustralya topraklarına giren yolculara geçici bir duraklama uygulayacaktır. Duraklama, 3 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 12.01'de yürürlüğe girecek" ifadelerine yer verdi.

5 YILA KADAR HAPİS

Bakanlık, uygulamaya uyulmaması halinde 5 yıla kadar hapis veya/ve para cezası uygulanacağını belirtti. Pazartesi gününden itibaren, yolcunun hareket saatinden itibaren 14 gün içinde Hindistan'da bulunan herkesin ülkeye girişi yasaklanacak. Yeni karara uyulmaması, 5 yıl hapis cezasına, 66 bin Avustralya doları (37 bin sterlin) para cezasına veya her ikisine birden neden olabilir. Sağlık bakanlığı, kararın 15 Mayıs 'ta gözden geçirileceğini söyledi.

ÜLKELERİNE DÖNMELERİ SUÇ OLACAK

Avustralya medyası bakanlığın bu kararını, Avustralyalıların ülkelerine döndükleri için ilk kez suç olarak görüleceği şeklinde yorumladı. Hindistan'dan eve dönen Avustralya vatandaşları, hükümetin yolculuğu geçici olarak yasadışı hale getirmesinin ardından beş yıla kadar hapis ve para cezası ile karşı karşıya kalabilir.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Sağlık Bakanlığı Avustralya India Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title