Haberler

Avustralya'da 18 Milyon Yıl Önce Soyları Tükenen Maymun Aslanlarının Yeni Bir Türü Keşfedildi

Güncelleme:

Avustralyalı bilim insanları, soyları 18 milyon yıl önce tükenen ve bıçak gibi keskin dişleriyle avladıkları hayvanların kabusu olan maymun aslanlarının yeni bir türünü daha keşfetti.

Bilim insanları, Avustralya'nın kuzeyinde 18 milyon yıl önce soyu tükenen maymun aslanının yeni bir türünü keşfetti.

RESMİNİ ÇİZEN SANATÇININ ADI VERİLDİ

Tehlikeli tür, kuzey-batı Queensland'deki Riversleigh Dünya Mirası Alanı'nda fosilleşmiş kafatası, diş ve üst kol kemiği kalıntılarını analiz eden Avustralyalı bilim insanları tarafından ortaya çıkarıldı.

New South Wales Üniversitesi'nden gelen ekip, bulgularını Sistematik Paleontoloji Dergisi'nde yayınladı ve soyu tükenmekte olan canlıların ilüstrasyonlarını yapan sanatçı Peter Schouten'in onuruna "Wakaleo Schouteni" olarak adlandırdı.


BIÇAK GİBİ DİŞLERİYLE BİLİNİYORLAR

"Wakaleo Schouteni", 18-26 milyon yıl önce Avustralyalı yağmur ormanlarında dolaşan etobur bir avcıydı. Araştırmaya göre, ağırlığı 23 kg ve orta boy bir köpek boyutunda olduğu biliniyor.

Soyu tükenmiş tür, avlarının etini kesmek için büyük, bıçak gibi dişleri ile bilinen 'Thylacoleonidae' ailesinin bir üyesidir.

30 BİN YIL ÖNCE YOK OLDU

Türün bilinen son örneği yaklaşık 130 kiloydu ve 30 bin yıl önce yok oldu.

Bu keşif, bilim insanlarının yine Queensland bölgesinde bir yıl önce fosilleşmiş marsupial aslanının kalıntılarını bulmasının ardından gerçekleşti. Bu tür, İngiltere'nin ünlü belgeselcisi Sir David Attenborough'dan sonra "Microleo attenboroughi" olarak isimlendirilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Queensland Avustralya Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title