Haberler

Avukatlar Günü

Kütahya'da, Avukatlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kütahya'da, Avukatlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kütahya Adliye Sarayı önünde düzenlenen törende, Kütahya Barosu Başkanı Ahmet Atam ve beraberindekiler, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Törende konuşan Baro Başkanı Atam, avukatlık mesleğinin insanlık tarihinin en eski, en kadim mesleklerinden olduğunu söyledi.

Avukatların en önemli mesleki sorumluluklarından birinin hukukun üstünlüğünü, yargının bağımsızlığını sağlanması, keyfiliklerin önlenmesi olduğunu belirten Atam, şunları kaydetti:

"Hukuk üstün değilse, uyuşmazlıkların çözümü için bilgili, birikimli, aldığı işi sorumluluk duygusuyla takip eden avukatlar yerine, etkili çevrelerde tanıdığı olan, belirli mevkileri ele geçirmiş belirli cemaat veya siyaset veya değişik gruplara bağlı iş takipçileri devreye girer. Gerçekleştiremediğimiz, emek vermediğimiz, mücadelesini yapmadığımız her bir görevimiz bizlere birer vebaldir. Biz avukatlar, bilgi ve becerilerimizi halkın yararına sunmalı, hukukun üstünlüğü ve insan haklarının savunmanı olmalıyız. Bizler, hukuk devleti mücadelesinde etkin bir rol oynadığımızın ve gücümüzün farkında olmalıyız. Aynı zamanda cesur ve bağımsız olmalıyız."

Törene, Vali Şerif Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Alim Taş, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, İl Jandarma Komutanı Mustafa Uğur, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, avukatlar ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Avukatlar Günü Ahmet Atam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı? 27 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 27 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title