Haberler

Avukatlar, Adliyenin Yeni Hizmet Binasını Protesto Etti

ANKARA Barosu'na bağlı avukatlar, tüketici, asliye ve sulh hukuk mahkemelerinin yeni hizmet binasına taşınmasını, binanın inşaatının henüz bitmemiş olması gerekçesiyle protesto etti.

Sıhhiye Ankara Merkez Adliyesi'nde bulunan tüketici, asliye ve sulh hukuk mahkemelerinin Dışkapı'daki bir binaya taşınmasını protesto etmek için bir araya gelen baroya bağlı avukatlar, binanın inşaatının bitmemiş olduğunu, alt yapı sorunlarının bulunduğunu, elektrik bağlantısı olmadığını ve otoparkının bulunmadığını gerekçe göstererek, basın açıklaması yaptı. Avukatlar adına konuşan Ankara Barosu Başkanı Avukat Hakan Canduran, Ankara Barosu olarak taşınma konusuna itiraz ettiklerini ve itirazlarını dinleyen hiç kimsenin olmadığını belirtti. Tüketici, asliye ve sulh hukuk mahkemelerinin taşındığı yeni binanın, cemaat yurdundan bozma olduğunu söyleyen Canduran, "Bu bina, mevcut haliyle adliye personelinin, avukatların, kolluk birimlerinin ve vatandaşların hiçbir ihtiyacını karşılayacak durumda değildir. Milyonlarca lira harcanmasına rağmen tadilatı henüz bitmemiştir. İnşaat çalışmaları devam etmektedir. Alt yapısı tamamlanmamıştır. Elektrik ve UYAP bağlantısı yoktur. Girişinin nerden olduğu belli değildir. Otoparkı bulunmamaktadır" diye konuştu.

"TÜM MAHKEMELER TEK ÇATI ALTINDA TOPLANSIN"

Ankara'daki tüm mahkemeleri tek çatı altında toplayacak, başkente yakışır, modern bir yeni adliye yapılmasını istediklerini yineleyen Canduran, "Ankara Barosu olarak, hakimine, savcısına, avukatına, adliye personeline, daha da önemlisi vatandaşına böyle bir adliyeyi reva gören zihniyeti kınıyoruz ve alt yapı sorunları tamamen giderilene kadar binada ki adalet hizmetlerinin derhal durdurulmasını talep ediyoruz" dedi.

"ENGELLİLER DÜŞÜNÜLMEMİŞ"

Ankara Barosu Başkanı Canduran, ayrıca adliye girişini göstererek, "Bu binada engelliler için hiçbir şey düşünülmemiş. İşte adliye girişi, işte meslektaşım. Birazdan onu adliyeye nasıl çıkaracağımızı siz görün lütfen" dedi. Canduran, orada bulunan avukatlarla birlikte engelli meslektaşları Avukat Atilla Dekeli'nin merdivenlerden çıkması için yardımcı oldu. Merdivenlerden çıktıktan sonra adliye içerisinde alkışlarla eylemlerine devam eden avukatlar, asansörün de engelliler için çok dar olduğunu belirterek, bununla ilgili bir çözüm bulunmasını talep etti. Tekerlekli sandalyeyle adliyede davalara nasıl gireceğini bilmediğini söyleyen Avukat Dekeli ise "Bir daha bu kalabalığı, bu yardımsever arkadaşlarımı hepsini aynı anda, aynı yerde nasıl bulacağımı ben düşünüyorum. Galiba artık duruşmalara toplu olarak girip toplu olarak çıkmak zorunda kalacağız. Adalet beklemek için adaletin taşlarını döşemek lazım" dedi. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakan Canduran Ankara Merkez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title