Haberler

Attilâ İlhan Ölümünün 12. Yıldönümünde Anıldı

Güncelleme:

Şair, romancı, deneme yazarı, senarist, düşünür Attilâ İlhan, dün akşam ölümünün 12. yıldönümünde Caddebostan Kültür Merkezi'nde anıldı.

10 Ekim 2005 tarihinde aramızdan ayrılan şair, romancı, deneme yazarı, senarist ve düşünür Attilâ İlhan, dün akşam Kadıköy Belediyesi ile Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı tarafından Caddebostan Kültür Merkezi'nde (CKM) düzenlenen özel bir etkinlikle anıldı.

Attilâ İlhan'ın sevenlerinin büyük ilgi gösterdiği gecede, sahneye ilk olarak şairin düşünce dünyasını değerlendirmek üzere İstanbul Kültür Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yunus Emre çıktı. Doç. Dr. Emre konuşmasında, "Eğer bir gün Türkiye'de sol hareket yeniden yükselişe geçerse bunda Attilâ İlhan'ın çok önemli bir rolü olacak" ifadelerine yer verdi.

"Attilâ İlhan, entelektüalite ve toplumculuğu dengelemede fevkalade usta olan, bu bir araya gelmesi zor iki ucu birleştiren ender şairlerden biridir" diyen şair Baki Ayhan T., onun şiir evrenini irdeledi. Daha çok şair kimliğiyle bilinen Attilâ İlhan'ın her yönüyle ele alındığı törende, İlhan'ın ilk eşi olan yönetmen Biket İlhan ise onun sinemacı kişiliği üzerine konuştu.

SELİM İLERİ: 'EDEBİYATTA VARLIK SEBEBİMDİR'

"Nam-ı Diğer Kaptan / Attilâ İlhan'ı Dinledim" adlı nehir söyleşi kitabının yazarı ve aynı zamanda Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri Roman Jürisi Başkanı olan Selim İleri, romancı Attilâ İlhan'ı değerlendirmek üzere sahneye çıkıp, duygusal bir konuşma yaptı. İleri, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Attilâ İlhan benim edebiyatta varlık sebebim. Onun çok büyük bir hayranıydım hep. İlhan dünü anlatır gibi görünerek hep bugünü anlatan, şimdiye dair sorunlarımızı işaret etmeye çalışan, bizi bugüne dair aydınlatmaya çalışan bir aydındı."

Anma gecesi Attilâ İlhan'ın yeğeni, sanatçı Kerem Alışık, Tilbe Saran ile Hakan Meriçliler'in şiir performansları ve Dilek Türkan'ın seslendirdiği Attilâ İlhan şiirlerinden bestelenmiş şarkılarla son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kadıköy Belediyesi Selim İleri Caddebostan Biket İlhan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title