Haberler

Atık Pil Toplayan Öğrencilere Sinema Ödülü

Karesi Belediyesi, geri dönüşüme dikkat çekmek için en fazla atık pil toplayan 2 bin 500 öğrenciyi sinema ile ödüllendirdi.

Karesi Belediyesi, geri dönüşüme dikkat çekmek için en fazla atık pil toplayan 2 bin 500 öğrenciyi sinema ile ödüllendirdi.

Karesi İlçesi'nin tamamını kapsayan proje ile hem atık pillerin doğaya vereceği zararın önüne geçmeyi hem de bu farkındalığa katkı sunan öğrencilerin ödüllendirilmesini amaçlayan Karesi Belediyesi, 2 bin 500 ilkokul öğrencisini sinemaya götürerek, 'Karlar Kraliçesi' filmini izletti. İlk olarak kırsal mahallelerdeki okullarda başlatılan proje, Mayıs ayı sonuna kadar devam edecek. Her gün ortalama 200 öğrencinin sinemaya gitmesini sağlayan Karesi Belediyesi, çevre bilincinin küçük yaşlarda aşılanmasını amaçlıyor. Karesi Belediyesi tarafından başlatılan atık pil toplama kampanyası ile merkez ve kırsaldaki mahallelerde toplam 3 bin 880 kilogram atık pil toplandı. Proje kapsamında ilk olarak Kabakdere, Beyköy, Kocaavşar, Ovacık, Tatlıpınar ve Naipli mahallelerinden öğrenciler sinemaya götürüldü.

Proje ilgili değerlendirme yapan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Çevresine duyarlı ve çevresini kirletmeyecek kadar bilinçli evlatlarımızı gördükçe bizlerin de geleceğe dair umutları katlanarak artıyor. Çevreci bir nesil, öğretmenlerimizin katkılarıyla okullarımızda yetişiyor, yarınlara hazırlanıyor" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title