Haberler

Atatürk'ün Osmaniye'ye Gelişinin 89. Yıl Dönümü

Atatürk'ün kente gelişinin 89. yıl dönümü törenle kutlandı.

Tören, Atatürk'ün trenle Osmaniye'ye gelişinin temsili karşılanmasıyla başladı. Karşılama sırasında siren eşliğinde 21 pare top atışı gerçekleştirildi.

Bir izci, taşıdığı Türk bayrağını, "Atatürk'ün Osmaniye'ye gelişi anısına, büyük onur ve gururla taşıdığımız kutsal bayrağımızı öpüyor ve teslim ediyorum" diyerek Vali Mehmet Oduncu'ya sundu.

Vali Oduncu da "Ulu Önder Atatürk'ün Osmaniye'ye gelişinin 89. yıl dönümünde Türk gençliğine olan Büyük Atamı'zın itimadını, manevi şahsiyetinde ve bugünün devlet yöneticileri olarak Türk gençlerine olan güven ve itimadımızı bir kez daha gururla ifade ediyor olmaktan mutluluk duyuyorum. Türk gençliğinin ebediyete kadar şehitlerimizin kan rengi olan ve ülkemizin bağımsızlığını temsil eden şanlı yüce bayrağımızı ebediyete kadar dalgalandıracaklarına inanıyor, büyük onur ve şerefle geleceğin teminatı olan siz gençlerimizden bu bayrağı teslim alıyorum" dedi.

Kutlama kapsamında, öğrenciler şiir okudu, belediye mehter takımı ve halk oyunu ekibi gösteri sundu, Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde Atatürk Anıtı'na kadar kortej yürüyüşü yapıldı.

Yürüyüş sonrası Vali Oduncu, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, şeref defterini imzaladı.

Kutlama törenine, Garnizon Komutan Vekili ve İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, Belediye Başkanı Kadir Kara, Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile vatandaşlar katıldı. - Osmaniye

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Mehmet Oduncu Osmaniye Politika Güncel Haberler

title