Haberler

Atatürk'e Mektup Yazan Çocuklar Kitaplarına Kavuştu

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Cumhuriyet'in Doğduğu Kent Mudanya'nın Çocuklarından Atatürk'e Mektuplar" yarışmasına katılan bin 283 öğrencinin mektubundan oluşan kitabı, öğrencilere törenle teslim etti.

İlçe genelinde ilk ve ortaokullar arasında düzenlediği "Cumhuriyet'in Doğduğu Kent Mudanya'nın Çocuklarından Atatürk'e Mektuplar" yarışmasına katılan bin 283 öğrencinin yazdığı mektupları kitap haline getiren Mudanya Belediyesi, tarihe not düşen kitabı sahiplerine teslim etti. Söz verdiği gibi Atatürk'e mektup yazan tüm çocukları Anıtkabir'e götüren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bin 283 mektuptan oluşan kitabı, öğrencilere törenle verdi. Kitabın dağıtımına ilk olarak Ülküköy İlk ve Ortaokulu ile Esence Süleyman Avcı İlk ve Ortaokulu ile başlandı. Öğrencilere Anıtkabir Komutanlığı tarafından verilen katılım beratı ile birlikte kitaplarını teslim eden Başkan Türkyılmaz, "Böylesine güzel tertemiz duyguların ifade edilmesi çok önemliydi. Sizler hepimize duygulu anlar yaşattınız. Hepinizi tebrik ediyorum. Cumhuriyet değerlerine bağlı çocukları yetiştirdikleri için öğretmenlerinize de teşekkür ediyorum. Sözümüz vardı tüm çocuklarımıza hediyelerimizi dağıttık. Hem bütün mektuplarını kitap haline getirdik hem de mektup yazan tüm çocuklarımızı sınıf öğretmenleri ve okul idarecileriyle birlikte Anıtkabir'e götürdük. Hepinizle gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Hayri Türkyılmaz Mudanya Esence Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title