Haberler

Aşk Tuzağı' ile Besiciyi Öldüren Sanıklar İfade Değiştirdi

Adana'da besici, 37 yaşındaki Mehmet Nuri Delibaş'a 'Aşk tuzağı' kurup iple boğarak öldürdükleri öne sürülen 2'si kadın 7 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana'da besici, 37 yaşındaki Mehmet Nuri Delibaş'a 'Aşk tuzağı' kurup iple boğarak öldürdükleri öne sürülen 2'si kadın 7 sanığın yargılanmasına devam edildi. İlk duruşmada suçu birbirlerinin üzerine atan sanıklar ifade değiştirerek cinayeti firari sanık, 45 yaşındaki Melik Karakaş'ın işlediğini öne sürdü.

Merkez Sarıçam İlçesi Turunçlu Mahallesi'nde besi çiftliği sahibi Mehmet Nuri Delibaş, kendisiyle aynı işi yapan 45 yaşındaki Halil Yiğit le tanıştı. Arkadaş olan iki kişi birlikte hayvan ticareti de yapmaya başladı. Halil Yiğit, iddiaya göre 115 bin TL borcu olduğu Mehmet Nuri Delibaş'ı öldürmeye karar verdi. Arkadaşı Melik Karakaş'ın yanına giden Yiğit, Delibaş'ın ortadan kaldırılmasını istedi. Melik Karakaş da arkadaşları 44 yaşındaki Vakıf Reşit Efe ve 41 yaşındaki Ali Önal ile birlikte cinayet için harekete geçti. Delibaş'a tuzak kurmaya karar veren 3 kişi, Önal'ın kız arkadaşı 24 yaşındaki Ayşe Özgün'den yardım istediği öne sürüldü. Şüphelilerin para vaadiyle ikna ettikleri Özgün kendini üniversite öğrencisi olarak tanıttığı Delibaş ile telefonla konuşmaya başladı. Geçen 29 Mart'ta Ayşe Özgün, kadın arkadaşı, 38 yaşındaki Hanife İbili ile birlikte şüphelilerin Çarkıpare Mahallesi'nde daha önceden bulduğu eve gidip, Delibaş'ı buraya çağırdı. Eve gelen Delibaş, odaya girdikten sonra Ayşe Özgün ve Hanife İbili, tuvalete gitme bahanesiyle dışarı çıktı, bu sırada içeri giren Karakaş, Önal ve Efe, Delibaş'ı boğarak öldürdü. Melik Karakaş'ın oğlu F.K. da gözcülük yaptı.

Delibaş'ın evine dönmemesi üzerine ailesi durumu polise bildirdi. Çalışma başlatan polis, cesedi Seyhan Baraj Gölü kıyısında kendi aracının bagajında buldu. Aracın yakınında sim kart bulan polis ekipleri, yaptıkları araştırma sonucu sim kartın Melik Karakaş'a ait olduğunu belirledi. Soruşturma sonunda Halil Yiğit, Vakıf Reşit Efe, Ali Önal, Ayşe Özgün ve Hanife İbili gözaltına aldı. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Halil Yiğit tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken diğer zanlılar tutuklandı. F.K. yakalanması için çalışma başlatıldı.

Halil Yiğit, firari sanık Melik Karakaş ile Ali Önal ve Vakıf Reşet Efe hakkında tasarlayarak öldürmeden ağırlaştırılmış ömür boyu, Ayşe Özgün ve Hanife İbili hakkında yardım suçundan 20 yıla kadar, F.K. hakkında ise yine yardım suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

'BEN HER ŞEYİ ANLATMAZSAM BU OLAY ÇÖZÜLEMEYECEK'

Davanın ilk duruşmasında sanıklardan Ali Önal cinayeti Vakıf Reşit Efe'nin Efe de Önal'ın işlediğini ileri sürerken Halil Yiğit ise suçlamayı kabul etmedi. Bugünkü duruşmada Efe ile Önal ifade değiştirdi. Her şeyi anlatmak istediğini söyleyen Efe şöyle devam etti:

"Vicdanen rahatsız oluyorum. Melik Karakaş, Mehmet Nuri Delibaş'ın öldürülmesi gerektiğini söylüyordu. Biz kendisi ile görüştüğümüzde öldürme planından vazgeçti. Melik Karakaş bizlere, 'Mehmet Nuri Delibaş'ta bir defter olduğunu ve bu defteri almamız halinde hem sanık Halil Yiğit'in hem de diğer borçluların borçlarından kurtulacağını bizim de bundan maddi menfaat sağlayacağımızı' söyledi. Defteri aldıktan sonra Mehmet Nuri Delibaş'ı bırakacaktık. Ali Önal defteri almak için Mehmet Nuri Delibaş'a bir yumruk vurdu. Melik Karakaş, Delibaş'ı bez veya çorap gibi bir cisimle boğarak öldürdü. Peşinde olduğumuz defteri aldı. Halil Yiğit'in evine gittik. Melik Karakaş defteri, Halil Yiğit'e teslim etti. Bu işi Halil Yiğit organize etti. Öldürme niyetimiz yoktu."

Sanık Ali Önal da Halil Yiğit'in bu işi organize ettiği iddiasıyla ilgili bilgisi olmadığını savunarak, "Melik'ten duyduğum kadarıyla Halil Yiğit'in bir defter nedeni ile Mehmet Nuri'yi öldürmek istediğini duydum. Ben sadece defteri vermesi için elimin tersi ile kendisine vurdum. Melik, yere yatırıp ayağı ile boğazına çöktü ve bez gibi bir şeyle boğdu" dedi.

Mahkeme heyeti, iddiaları kabul etmeyen Halil Yiğit'in tutuklanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayşe Özgün Ali Önal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title