Haberler

Aşık Veysel'in Ölümünün 43. Yılı

Halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 43. yılında doğum yeri Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyündeki mezarı başında anıldı.

Halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 43. yılında doğum yeri Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyündeki mezarı başında anıldı.

Sivas Valisi Alim Barut, anma programında yaptığı konuşmada, "Aşık Veysel" adını duyunca kulağında "Dost dost diye nicesine sarıldım" nağmesinin çınladığını söyledi. Barut, "Her yaratılan gibi bedeni sadık yari toprağa karıştı ama 'ben gidersem sazım sen kal dünyada' demişti. Evet sazı ile sözü ile burada kaldığına göre Veysel aramızda demektir." şeklinde konuştu.

"Anadolu insanını en iyi anlayan, hislerine tercüman olan, mısralara döken Aşık Veysel'in eserleriyle yaşayacağını" vurgulayan Barut, "asırların onu eskitemeyeceğini" ifade etti.

Barut, "Her şiirinde insan sevgisine değinerek, toplumda birlik, beraberlik duygularının gelişmesine daima katkı sağlamıştır. Kara toprağın dostu, tabiatın aşığı, birlik ve beraberliğin sembolü olarak insanların kalbine sevgi ve barış tohumlarını ekmeye devam edeceğine inanıyorum. Aramızdan bedenen ayrılışının 43. yıl dönümünde büyük ozanımızı saygıyla anıyorum, eserleriyle yaşayacağına inanıyorum, ruhu şad olsun." dedi.

CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız da Aşık Veysel'in daima birlik ve beraberlik vurgusu yaptığını belirterek dünyanın, sevgi, barış ve dostluğa her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. Akyıldız, Aşık Veysel'i özlem, minnet ve şükranla andıklarını söyledi.

Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş da Aşık Veysel denilince akla ilk barış, kardeşlik, huzur, birlik ve beraberliğin geldiğini kaydetti.

Aşık Veysel'in torunu Gündüz Şatıroğlu, törene katılanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Aşık Veysel'in mezarına karanfil bırakıldı.

Anma programına, Aşık Veysel'in oğlu Bahri Şatıroğlu ve akrabalarının yanı sıra İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bektaş Arslan, vali yardımcıları Salih Ayhan, Turgay İlhan ve Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz ile vatandaşlar katıldı.

Vali Barut ve beraberindekiler daha sonra rahatsızlığı nedeniyle programa katılamayan Aşık Veysel Şatıroğlu'nun oğlu Ahmet Şatıroğlu'nu Şarkışla'daki evinde ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Şatıroğlu Şarkışla Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title