Haberler

Aşı karşıtlarını iknaya yönelik tavsiye Bilim Kurulu Üyesi İsmail Balık'tan geldi: Çift doza konser ya da maç bileti hediye edilsin

Güncelleme:

Aşı olmayan vatandaşların vaka artışlarında etken olduğunu söyleyen Bakan Koca, hiç aşı olmayanların sayısının 23 milyona yakın olduğunu belirtti. Uzmanlar ise koronadan kurtulmak için aşının şart olduğunu ifade ederek çeşitli önerilerde bulundu. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İsmail Balık, "çift doza bedava bilet" önerisinden bahsederek, "Konserlere, maçlara ücretsiz bilet verilsin. Ya da konserlere çift doz aşı olanlar alınsın, çok yararı olacaktır" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da önceki gün yaptığı açıklamada, 18 yaş üstü nüfusta olup henüz hiç aşı olmayanların sayısının 23 milyona yakın olduğunu söyledi. Aşısızların bu yüksek oranı, vakaların yeniden artışa geçmesinde de etken olarak görülüyor. Bu nedenle uzmanlar, vatandaşı aşıya çağırıyor.

"VATANDAŞLAR KENDİNİ SORUMLU HİSSETMELİ"

Hürriyet'in haberine göre aşılama hızının tüm dünyada henüz aynı olmadığını söyleyen Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İsmail Balık, "Doğu'da aşılama çok düşükken, Batı'da bu oran daha yüksek. Aşılama hızı her yerde aynı olmadıkça salgının hızı düşse bile hastalığın görülmesi kalıcı hale gelir. Hala aşısını yaptırmayanların salgının devam etmesi ve ölümlerden kendilerini de sorumlu hissetmeleri gerekiyor" dedi.

ÜCRETSİZ BİLET ÖNERİSİ

Vatandaşları aşıya yönlendirmek için bedava bilet önerisinde bulunan Balık, "Çift doz aşılı olanlara, konserlerde, maçlarda ücretsiz bilet verilsin. Örneğin kura ile koltukların yüzde 20'si verilebilir. Telefon şirketleri ücretsiz bir miktar kontör verebilir. Belediyeler yaz konserlerine başladılar, sadece çift doz aşılı olanları alabilirler. Bu tip ödüllendirmeler ülkemizde kararsız gençleri aşıya yöneltmede işe yarayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

"ÖLÜM BULGULARI AŞISIZLAR ARASINDAN ÇIKIYOR"

Yasaklamaların olmamasının tek yolunun aşı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Tevfik Özlü ise "Şu anda ABD'de Colorado eyaletindeyim. Buranın nüfusu 6 milyona yakın. Nüfusun yüzde 54 kadarı çift doz aşısını olmuş durumda. İnsanlar pandemiyi neredeyse arkalarında bırakmış gibi görünüyor. Sadece toplu taşımada maske takmak zorunlu. Onun dışında diğer tedbirler uygulanmıyor" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (5)

Veysi Ataş:

Bunların derdi ülkeyi batırmak, aşı yaptirmayana ceza verin yada olmadı toplu taşıma araçlarına binmesini engelleyin, daha hızlı sonuç alirsiniz

17
46
yanıtYanıtla
Ümit Çetin:

Saçmalamış bence maskesiz dolaşmaları yasaklansın.Her yere rahat giremesinler koronaya yakalandıklarında ücretli tedavi olsunlar.Sokak kısıtlamaları onlar için devam etsin.

25
35
yanıtYanıtla
Redki 27:

İnsan hayatının bedeli bir adet bilet mi.

27
10
yanıtYanıtla
Gıyasettin Ciyhan:

Biri de çıkıp dememiş ülkenin %95’i fakirlikten haytı boyunca ne maça ne de konsere gitti.

15
0
yanıtYanıtla
Meh Altin:

Hastalık. Çin'den çıktı aşıda Çin'den çıktı bu aşıda eminim ki insanlığın sonu için bir oyun oynayorlar ben ikikez korona oldum sözde grip enfeksiyonu bildiniz ama hastane ye Gidersen koronasın veriyorlar 8 10 tane hap tek intihar etti riyorlar sonra böbrekler iflas kalp iflas tahtalı köye bay bay çok gördüm hastanede ölenleri Bunlar deccal oyunu dünya nüfusunu azaltma projesi

4
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title