Haberler

Asgari Ücret Düzenlemesi Tekrar Gözden Geçirilmeli

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) yönetimi, Kumluca Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü Meltem Dilekcan'ı ziyaret etti.

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) yönetimi, Kumluca Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü Meltem Dilekcan'ı ziyaret etti.

Dilekcan'ın makamında gerçekleşen ziyarete, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Günay, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin, Yönetim Kurulu Üyeleri Ertan Parçaoğlu, İbrahim Uğur Çakır, Muharrem Şahin ve Genel Sekreter Mesut Bakar katıldı.

Ziyarette iş dünyası ile ilgili gündemdeki konuları değerlendiren Günay, "Göreve başladığı günden bu yana ilçemiz ve bölgemizde Sosyal Güvenlik Kurumu ile vatandaşların ilişkilerini güçlendirdi. Asgari ücret artışı iş dünyasını sıkıntıya soktu. Yılbaşından itibaren uygulamaya konulan asgari ücret artışı ile sigorta primlerinin de artması işverenlere büyük yük getirdi. Firmalarımız prim yükünün altından kalkamıyor bunun sonucunda ya işçi çıkarmak zorunda kalıyor ya da kayıt dışı istihdama yöneliyor. Ayrıca prim artışları ile artan kıdem tazminatları ise başlı başına bir sorun oluşturmakta. Bu konuda asgari ücret düzenlemesi tekrar gözden geçirilmeli" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Kumluca SGK Müdürü Meltem Dilekcan da Murat Günay ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

İş dünyası ile kurum arasında sağlıklı bir ilişki olmasının kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Dilekcan, vatandaşların sosyal güvenlik konularındaki sıkıntılarına her zaman yardımcı olmaya çalıştıklarını bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu İbrahim Uğur Mesut Bakar Kumluca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title