Haberler

Asansör Faciası Davasında Tutuklu Sanık Kalmadı

Mecidiyeköy’de 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasına ilişkin davada 3 tutuklu sanık tahliye edildi.

Mecidiyeköy'de 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasına ilişkin davada 3 tutuklu sanık tahliye edildi. Davada atutuklu sanık kalmazken, karara tepki gösteren işçi avukatları mahkemenin özel bir şekilde görevlendirildiğini öne sürdü.

Mecidiyeköy'deki eski Ali Sami Yen Stadı'nın yerine inşa edilen rezidans inşaatında 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasına ilişkin 3'ü tutuklu 25 sanığın "taksirle ölüme sebebiyet vermek"ten 22,5'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Murat Aytimur,Önder Türksoy ve Turgay Dalkıç ile tutuksuz sanıklar ve avukatları hazır bulundu.

"REDDİ HAKİM TALEBİ REDDEDİLDİ"

Duruşmanın başlamasının ardında mahkeme başkanı, işçi ailelerinin avukatlarının reddi hakim talebinde bulunduğunu hatırlattı. Reddi hakim talebinin İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesince reddedildiğini belirten mahkeme taraf avukatlara söz verdi.

Söz alan Avukat Yıldız İmrek mahkemenin verdiği red kararına itiraz edeceklerini dile getirdi. Avukat İmrek'in ardından görüşü sorulan duruşma savcısı tutuklu sanıkların tahliye edilmesini talep etti.

KARARTILACAK DELİL OLMADIĞINDAN TAHLİYE

Mahkeme verdiği kısa aranın ardından tutuklu 3 sanığın "Suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, tutukluların tutuklu kaldıkları süre ve karartılacak delil bulunmadığından" tahliyelerine karar vererek duruşmayı erteledi.

Mahkemenin tahliye kararına tepki gösteren işçi aileleri ve avukatları adliye önünde açıklama yaptı.

Karara tepki gösteren grup adına açıklama yapan Yıldız İmrek mahkeme heyetinin özel bir şekilde görevlendirildiğini iddia etti.

"ÇARŞI, ŞİKE VE TORUNLAR DAVASINDA ÖZEL HAKİM HEYETİ OLUŞTURULDU"

Bugün davanın 3'üncü duruşmasının görüldüğünü aktaran avukat İmrek "10 gün önce ikinci duruşmayı yapmıştık. Daha önceki hakimler daha bir yılını bile doldurmamışken kendi talepleri olmamasına rağmen HSYK tarafından burada başka mahkemelerde görevlendirildi. Çarşı davası, Şike davası ve Torunlar iş cinayeti davasında özel bir hakim heyeti görevlendirildiğine tanık olduk" dedi.

"REDDİ HAKİM TALEBİNDE BULUNMUŞTUK"

"Duruşma savcısının ilk celseden itibaren bu davanın esas sorumlularından olan Torunlar iş verenin proje müdürünün Murat Aytimur'un tahliyesini istedi" diyen avukat İmrek "Oysa sanık Aytimur bu cinayetin baş sorumlusundan biriydi. Bu mahkeme görevlendirmesinin bir an önce duruşma günü vererek sanıkları tahliye etme konusunda ciddi bir kuşku oluşmuştu ve reddi hakim talebinde bulunmuştuk. Bu celse 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi bu talebimizi reddetti. Buna itiraz hakkımız olduğundan yeni bir işlem yapılmadan duruşma ertelenecekti ve ertelendi" şeklinde konuştu.

"YARGILAMANIN SAPTIRILACAĞI AÇIKTIR"

Avukat Yıldız İmrek açıklamasını şöyle sürdürdü: "Mahkeme heyeti ona olan güvensizliğimiz ve hakimin reddi talebimizin haklılığını ortaya kodu. 24 sanıktan sadece 8'inin ifadesi alınmış, sanıkların bir biri aleyhine ve olayla ilgili verecekleri beyanları henüz tespit edilmemiştir. Mahkemenin suçun vasıf ve mahiyeti konusunda görüş oluşturacağı bir durum ortaya çıkmamıştır. Henüz bu olayın tanıklarının beyanları alınmamış hiçbir delil toplanmamıştır. Tahliyeden sonra delillerin karartılacağı bir birilerinin beyanlarına etki edeceği bu anlamda da yargılamanın saptırılacağı açıktır. Mahkeme ihsası rey teşkil edecek şekilde delil karartma ihtimali yoktur diyerek tahliyeye karar verdi. Güvensizliğimizin ne kadar haklı olduğu bu kararla ortaya çıktı."

İDDİANAMEDEN

Cumhuriyet savcısı Erdal Bağcı tarafından hazırlanan 31 sayfalık iddianamede 3'ü tutuklu 25 sanık hakkında "taksirle 10 kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 2,5 yıldan 22,5'ar yıla kadar hapis cezası istenirken, aralarında iş adamı Aziz Torun'un da bulunduğu 9 kişi hakkında ise takipsizlik kararı verildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mecidiyeköy İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title