Haberler

Arsenal Oynadı, Bayern Turladı

Güncelleme:

Bayern Munich, 3-1 kazandığı maçın rövanşında, Arsenal'e 2-0 yenilmesine rağmen çeyrek finale çıktı.

Şampiyonlar Ligi 2. Tur ikinci maçında Alman devi Bayern Münih, sahasında İngiliz ekibi Arsenal'i konuk etti. Allianz Arena'da oynanan ve ilk maçı 3-1 kazanan Bayern Münih, mücadeleden 2-0'lık yenilgi ile ayrılmasına rağmen turu atlayan taraf olmayı başardı.

Karşılaşmada Arsenal'e galibiyeti getiren golleri 3. dakikada Olivier Giroud ve 85. dakikada Koscielny atarken bu gol İngiliz ekibinin tur atlamasına yetmedi ve böylelikle Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline hiç bir İngiliz takımı yükselememiş oldu.

Bu sonuçla birlikte Arsenal, 6. kez Bayern Münih ile eşleştiği bir Şampiyonlar Ligi mücadelesinde elenmekten kurtulamazken son 3 yıldır 2. Tur'da kupaya veda etmiş oldu.

ARSENAL'İN BAYERN'İ ŞOKE EDEN GOLÜ

Mücadele öncesinde tüm gücüyle hücum yapacaklarını açıklayan Arsenal menajeri Arsene Wenger'in sözleri maçın henüz 3. dakikasında gerçek olmuş oldu.

Henüz 3. dakikada organize gelişen Arsenal atağında Jenkinson'un yerden pasını arka direkte iyi tamamlayan Fransız golcü Olivier Giroud, takımını Bayern Münih karşısında 1-0 öne geçiren isim oldu.

GOLÜN ARDINDAN MAÇ DENGELENDİ

Arsenal'in erken golünün ardından maça kısa sürede dengeyi getirmeyi başaran Bayern Münih, bilinen golcü özelliğiyle rakip yarı sahaya top taşımaya başladı.

İlk 15 dakikanın ardından oyunun hakimi olan Bayern Münih, gerek uzaktan şutlar, gerekse de sistemli organize çıkışlarla Arsenal kalesini bunaltmaya başladı. Arsenal savunmasının iki kritik ismi Koscielny ve Mertesacker, Bayern takımına özellikle ilk yarıda neredeyse hiç kafa topu vermezken Bavyera ekibi ilk yarıyı yenik kapatmaya razı oldu.

WENGER İNANIYOR ANCAK TEMPO YOK!

İkinci yarıya büyük umutlarla başlayan Arsenal takımı, güçlü rakibi karşısında kalesini başarıyla savunmasına rağmen organize ataklar geliştirmeyi başaramadı. Kalabalık Bayern orta sahasını geçmekte zorlanan İngilizler, ikinci yarıda istedikleri tempoyu yakalayamayınca gol pozisyonu üretmekte zorlandı.

85'TE İKİNCİ MUCİZE!

Karşılaşmada Bayern Münih'in tur atlamak için zamanın bitmesini beklediği dakikalarda Arsenal, maçta ikinci mucizeye imza atarak Bayern Münih kalesine bir gol daha göndermeyi başardı.

85. dakikada sağ kanattan kullanılan kornere savunmadan ileriye çıkan Laurent Koscielny kafayı vurdu ve Bayern kalecisi Neuer ikinci kez topu ağlarında görmüş oldu.

Son dakikalar ise müthiş bir heyecana sahne oldu. Bayern takımı son 5 dakikada topu kalelerinden uzak tutmaya uğraşırken Arsenal ise atılacak bir golle tur atlamaya çalıştı. Maçın son düdüğü çalındığında ise Arsenal, günün galibi olurken Bayern Münih adını çeyrek finale yazdıran taraf oldu.

Temsilcimiz Galatasaray'ın da bulunduğu Şampiyonlar Ligi Çeyrek final kuraları 15 Mart Cuma günü çekilecek.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Laurent Koscielny Bayern Münih Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title