Haberler

Arsenal, Newcastle'ı Dağıttı!

Güncelleme:

İngiltere Premier League'in 20.haftasında Arsenal, Emirates'te Newcastle United'ı ağırladı.

İngiltere Premier League'in 20. haftasında Arsenal, Emirates'te Newcastle United'ı ağırladı. Maçtan galip ayrılan taraf 7-3'lük skorla Arsenal oldu. Arsenal'in gollerini 20, 73 ve 90+2'de Theo Walcott, 51. dakikada Oxlade-Chamberlain, 64. dakikada Lukas Podolski ve 85. ve 87. dakikalarda Olivier Giroud atarken, Newcastle United'ın gollerini 44. ve 69. dakikalarda Demba Ba ile 59. dakika Sylvain Marveaux kaydetti. Mücadelenin ilk yarısında golü bulan taraf 20. dakikada Walcott ile Arsenal oldu. Newcastle United'ın bu gole cevabı ise 44. dakikada Demba Ba'nın frikik golüyle geldi. İlk yarıda başka gol olmadı ve ilk yarı 1-1'lik eşitlikle tamamlandı. Maçın ikinci yarısıda Arsenal Oxlade-Chamberlain'in 51. dakikada attığı golle tekrar üstünlüğü ele geçirmeyi başardı. Bu golden çok geçmeden Marveaux, 59. dakikada attığı golle durumu 2-2'ye getirdi. Mücadeleyi bırakmayan Arsenal, 64. dakikada Podolski ile bir gol daha buldu ve 3-2 öne geçti. Maçta 69. dakikaya gelindiğinde ise Demba Ba bir kez daha sahneye çıktı ve attığı golle durumu 3-3'e getirdi.

Müthiş mücadelede gol yağmuru devam etti ve perdeyi açan Walcott, 73. dakikada attığı golle takımını 4-3 öne geçirdi. Maçta son bölümlere gelindiğinde ise 85. dakikada Giroud sahneye çıktı ve farkı 2'ye çıkartan golü attı: 5-3. Bu golden sadece 2 dakika sonra Giroud yine sahneye çıktı ve durumu 6-3 yapan golü attı. Maçın uzatma dakikalarında ise, 90+2'de Walcott hat-tricke imza attı ve skor da 7-3 oldu. Maçta başka gol olmadı ve Arsenal mücadeleden 7-3 galip ayrıldı. Bu sonucun ardından Arsenal ligdeki puanını 33'e yükseltirken, Newcastle United 20 puanda kaldı. Gelecek fikstürde Arsenal, Southampton deplasmanına giderken, Newcastle United sahasında Everton ile karşılaşacak.

Kaynak: Sporx.com / Spor

Theo Walcott Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title