Haberler

Avrupa haritası değişebilir! Başbakan Rama'dan Arnavutluk ve Kosova için birleşme sinyali

Güncelleme:

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, daha önce yaptığı Arnavutluk ve Kosova'nın birleşiminden oluşacak "Büyük Arnavutluk mümkün" açıklamasını bir adım ileri taşıdı. Basın mensuplarının bir referandum düzenlenmesi halinde ne yönde oy vereceği sorulan Rama, Arnavutluk ve Kosova'nın birleşmesi için yapılacak olan bir referandumda "evet" oyu vereceğini açıkladı.

Arnavutluk'un Elbasan kentinde düzenlenen Arnavutluk- Kosova arasındaki 7'nci olağan görüşmede, Arnavutluk ve Kosova arasında 14 anlaşma imzalandı.

"REFERANDUM OLURSA EVET DİYECEĞİM"

Kosova Başbakanı Albin Kurti ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'ya ortak basın toplantısı sırasında iki ülkenin birleşmesi için bir referandum düzenlenmesi halinde ne yönde oy verecekleri soruldu. Rama soru üzerine yaptığı açıklamada, cevabının bazı ülkeler tarafından yanlış anlaşılmaması için 'fal bakarak' cevap vermeyi tercih ettiğini ifade ederek, "Bu referandum bir gün yapılacak ama ne zaman ben bilmiyorum. Bir gün barışçıl bir şekilde böyle bir referandum düzenlenirse oy verme etiğine karşı çıkarak açık bir şekilde 'evet' oyu kullanacağım" dedi.

Avrupa haritası değişebilir! Başbakan Rama'dan Arnavutluk ve Kosova için birleşme sinyali

GELECEK TEPKİLERE DE YANIT VERDİ

Rama, verdiği cevabın bazı yerlerde büyük yankı uyandırabileceğini belirterek, yanlış anlaşılmaması için de yine "fal bakarak" cevap verdiğini açıkladı. Rama ayrıca, sokaklara çıkıp bağıracak olanlara da "falcılar yargılanamaz" diyeceklerini de dile getirdi.

ALMAN BASININA VERDİĞİ MÜLAKATTA DA BENZER İFADELER KULLANMIŞTI

Öte yandan Rama Alman basınına verdiği eski demeçlerde, Balkan ülkelerinin Avrupa Birliği'ne üye olmaması halinde Arnavutluk ile Kosova'nın birleşebileceğini dile getirmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Togo Cumhuriyeti Edi Rama Kosova Haberler

Bakmadan Geçme

Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? SURVIVOR YAMAN KİMDİR? Survivor All Star Yaman Keleş kaç yaşında, nereli? 2024 YKS NE ZAMAN? YKS'ye kaç gün kaldı? TYT- AYT- YDT hangi tarihte yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title