Haberler

Arefe Günü'nde şehitliklere ziyaret

Eskişehir'de Arefe Günü şehitlikleri ziyaret eden aile yakınları duygu dolu anlar yaşadı.

Eskişehir'de Arefe Günü şehitlikleri ziyaret eden aile yakınları duygu dolu anlar yaşadı.

Eskişehir'de şehit aileleri ve bazı vatandaşlar Ramazan Bayramı arefesinde merkez Vişnelik Mahallesi'nde bulunan Hava Şehitliği'ne gelerek yakınlarının ve şehitlerin kabirlerini ziyaret etti. Buraya gelerek dua eden, mezarları temizleyen aileler, Kur'an-ı Kerim okuyarak dualar etti.

"Allah kimseye böyle acı yaşatmasın"

1994 yılında Sivas'ta hainlerin çapraz ateşi sonrasında J. Kom. Astsb. Çvş. Halil Çetin'in yakınları da mezarı başına gelerek gözyaşı döktü. Çetin'e bakıp büyüttüğünü söyleyen yengesi, dualar ederek büyük üzüntü yaşadı. Yenge Çetin, "Ben 10 yaşındayken baktım büyüttüm. Asker yaptım, astsubay yaptım ama olmadı. Damat edemedim, evlendiremedim. Eşyaları kaldı mağazada. Allah kimseye böyle acı yaşatmasın" dedi.

"Aslında ilk önce şehitliklerin ziyaret edilmesi gerekir"

Şehidin 58 yaşındaki ağabeyi Cemalettin Çetin ise çarşı merkezinde bulunan şehitliği boş gördüğü için üzüldüklerini dile getirdi. Çetin, "Sivas Zara'da şehit oldu. Doğu'da kaldı 2-3 sene. Sivas'a gelince sevindik. Sivas'ta şehit haberini aldık. Olacak şey mi? Her gün uğruyoruz çarşıya giderken. Suluyoruz, temizliyoruz. Asri Mezarlıktan geliyorum. Çok kalabalık, arabadan geçilmiyor. Oradan buraya geldik, burada kimse yok. Aslında ilk önce şehitler ziyaret edilir. Tamam oğlun şehit değildir ama buraya uğrayıp, hiç olmazsa kenarından okuyacaksın. Yanına gelmesen de duvardan oku" ifadelerini kullandı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Sivas Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title