Haberler

Ardahan'da CHP Oylarının Yakıldığı İddia Edildi

CHP Ardahan’da seçim sonuçlarına itiraz etti.

CHP Ardahan'da seçim sonuçlarına itiraz etti. CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Ardahan'da seçimlerde CHP oylarının yakıldığını iddia etti.

Öğüt, itirazda bulunduklarını belirterek, "Bu belge 23 Şubat İlköğretim Okulu'nun bahçesinde bulunmuştur. Yanarken bunlar fotoğraflandı ve oradaki duyarlı bir vatandaşımız da bunu bizlere teslim etti. CHP'ye evet mührü basılmış, oy pusulaları yakılmıştır. Bunu delil olarak getirdik, şimdi itiraz dilekçelerini veriyoruz. Aynı zamanda suç duyurusunda da bulunduk, mutlak suretle Ardahan'daki seçimlerin yeniden yapılmasını istiyoruz. Niçin? Çünkü şaibe karışmıştır, iktidarın baskısı seçimlere şaibe katmıştır. Bu şaibenin altından hiç kimse kalkamaz. Ardahan küçük bir yer, burada hırsızı biz yakaladık, hırsız yakalanmıştır. Belgesiyle beraber şimdi gereğini adliyeye müracaat ediyoruz. Yüce yargının bu konuda mutlak suretle iyi bir şekilde değerlendireceğini umuyoruz" dedi.

Öğüt, Halilefendi Mahallesi'nde oy kullanma işleminin saat 19.00'a kadar devam ettiğini ve bunun sonuçları etkilediğini belirterek, şunları söyledi:

"Her zaman olduğu gibi yerel seçimlerde Halilefendi Mahallesi'nin dışındaki mahallelerde sandıklar açılıp seçmen sayıları belli olduktan sonra, yani hangi partinin önde olduğunu duyunca telefonla öğrenen Halilefendi Mahallesi'ndeki aday kendi hısım ve akrabasını sona bırakmış ve sona bıraktığı içinde kimlikleri masaya koymuş, kuyruk uzadığı için de seçim orada saat 19.00'a kadar, hatta gece 23.00'a kadar sürmüştür. Niçin bunu yapıyor? Diğer mahallelerdeki sonuçlar belli olsun, ona göre adım atsınlar diye AK Parti'yle işbirliği yaptılar, AK Parti'ye oy vererek CHP'yi burada hileli bir şekilde yenilgiye uğramasını sağladılar. Bu yetmediği gibi, 351 tane geçersiz veya çift mühürlü iptal edilen oylar var. Bu sonucu etkilediği için 351 oyun ve diğer bütün sandıkların da yeniden sayılıp tanzim edilmesi lazım. Aksi takdirde hırsız Ardahan'dan gitmez, bu anlamda hırsıza hırsız diyeceğiz ama burada kesinlikle sandıkların yeniden sayılması ve seçimin yeniden yapılmasını talep ediyoruz. Evet sadece Ankara'da değil Ardahan'da da hırsız var işte belgesi."

CHP adayı Mete Özdemir de toplam 45 sandıkta, sandık sonuç tutanaklarının ciddi anlamda tutarsız ve çelişkili düzenlendiğini tespit ettiklerini iddia ederek, "Hiçbir şekilde anlaşılır, birbirini tutan tarafı yok, bunları tek tek inceledik hepsini yazdık. Bizim birinci önceliğimiz, usulsüz ve haksız oy temini olduğu için seçimin iptal edilmesi ama onun da ötesinde eğer böyle bir şey olumsuz sonuçlanırsa yeniden tasnif ve sayımında çok büyük bir yarar olacağı vatandaşın ve kamunun vicdanını rahatlatacağını düşünüyorum. Seçim sonuçlarının evvel emirde iptal edilmesi, yeniden yapılması, olmuyorsa eğer bütün sandıkların yeniden tasnifinin kamuoyunu rahatlatacağını düşünüyorum" dedi. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ensar Öğüt Ak Parti Ardahan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title