Haberler

Ardahan'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu

Ardahan’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Ardahan'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Ardahan Valiliği önünde Atatürk Anıtına çelenk koyma ile başlayan törenlere, Kongre Caddesinde devam edildi.

Burada Ardahan Yunus Emre Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Yusuf Demirci günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Bugün gururlu ve mutlu olduklarını ifade eden Demirci; "30 Ağustos zaferi Türk milletinin özgürlüğüne, bağımsızlığına ve ülke bütünlüğüne olan inancının bir esiri olarak tarihe geçmiştir. 30 Ağustos zaferi sadece Türk milletinin kaderini değil dünya kamuoyunun milletimize bakışını da değiştirdi. Tıkanan diplomasi kanalları bu zaferle açılmış, Lozan'a giden süreç başlamıştır. Böylece 1. harpten sonra kaybeden devletlere giydirilen esaret gömleğini yırtan ilk millet bu aziz millet olmuştur. Kendine dayatılan Sevr paçavrasını tarihin çöplüğüne atarak, İstiklal ve istikbaline göz dikenlere gözdağı veren bu aziz millet olmuştur. Tarihin her döneminde olduğu gibi 'Türk Devletsiz olmaz' düsturunu tüm dünyaya bir kez daha kabul ettiren bu aziz millet olmuştur. ve yine 15 Temmuz işgal girişiminde, tüm dünyanın şaşkın bakışları arasında gösterdiği cesaret, feraset ve fedakarlıkla Millet olmanın hikmetini ortaya koyarak, düşmana korku, dosta güven veren yine bu aziz millet olmuştur." dedi.

Törene Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Milletvekili Orhan Atalay, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Kaymaz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, AK Parti il Başkanı Yunus Baydar ve diğer yetkililer katıldı.

Renkli görüntülerin yaşandığı kutlama programı tören geçişinin ardından sona erdi. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zafer Haftası Ak Parti Ardahan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title