Haberler

Koronavirüs yüzünden kaybedilen koku duyusunun, eğitimle geri kazanılabileceği ortaya çıktı

Güncelleme:

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre koronavirüs nedeniyle kaybedilen koku duyusu, alınacak koku eğitimiyle birlikte geri getirilebiliyor. Koku alma sistemini uyaran ve ardından eski haline getiren bu eğitime, iki haftalık koku kaybı sonunda başlanılıyor.

Oxford Academic'de yayımlanan araştırmaya göre, koronavirüse yakalananların yüzde 77'sinin bir tür koku duyusu kaybı yaşadığı tahmin ediliyor. Enfekte olunması sonucu koku duyusu kaybı yaşayan kişiler, önceden kendilerine normal gelen kokulardan daha sonra rahatsızlık duyacak "parosmi" adlı bir rahatsızlık geçirebiliyor.

EĞİTİMLE KOKU ALMA SİSTEMİ ESKİ HALİNE DÖNÜYOR

Birkaç araştırma ise koku eğitiminin, koku alma duyusunun bir kısmını veya tamamını sinüs enfeksiyonları gibi diğer viral hastalıklar yüzünden kaybedenlere yardımcı olabileceğini gösterdi. Fizik tedaviye benzeyen ve tekrarlanması gereken koku eğitimi, koku alma sistemini uyarmak ve eski haline dönmesine yardımcı olmak için aylar sürecek şekilde günde iki kez güçlü kokuları koklamayı gerektiriyor. Araştırmada, kişilerde koku kaybı iki haftanın ardından düzelmediyse koku eğitimine başlanabileceği belirtiliyor.

Kaynak: AA / Sağlık

Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (2)

Mhr:

Turk bilim adamı dedikleri sahıslar acıkladıysa yalandır

0
0
yanıtYanıtla
????:

Para olsun birde eski düzen gelsin eskiden iyi olur merak etmeyin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title