Haberler

Antalya Kurşunlu Şelalesi, Son Yağmurdan Sonra Çağladı

Kurşunlu Şelalesi, son yağmurdan sonra çağladıSON yıllarda küresel ısınma, kuraklık ve kaçak sondajlar gibi nedenlerle su miktarını ciddi düzeyde kaybeden ve geçen yaz aylarında birkaç noktadan damlalar halinde akan Kurşunlu Şelalesi, derenin temizlenmesi ve dünkü yoğun yağış sonrasında son 6...

Kurşunlu Şelalesi, son yağmurdan sonra çağladı

SON yıllarda küresel ısınma, kuraklık ve kaçak sondajlar gibi nedenlerle su miktarını ciddi düzeyde kaybeden ve geçen yaz aylarında birkaç noktadan damlalar halinde akan Kurşunlu Şelalesi, derenin temizlenmesi ve dünkü yoğun yağış sonrasında son 6 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Antalya'nın dünyaca ünlü şelalelerinden Antalya- Isparta karayolu üzerinde Aksu İlçesi'ndeki Kurşunlu Şelalesi, geçen yaz döneminde birkaç noktada sadece damlalar halinde akıyordu. Etrafındaki bölgede 3 bine yakın kaçak sondaj ve kuraklık gibi sebeplerle neredeyse tamamen kuruma tehdidi yaşayan şelalenin yeniden hayata dönmesi için Antalya Valiliği öncülüğünde ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının çalışmalarıyla şelaleyi besleyen su kaynağının bulunduğu alan ile yaklaşık 4 kilometrelik dere temizlendi. Derenin temizlenmesiyle su akışı az da olsa normale döndü. Kuraklığın etkisiyle su miktarı ciddi ölçüde azalan Kurşunlu Şelalesi, son yağmurlar ve özellikle dün geceki yoğun yağış sonrasında adeta coştu.

'ŞELALE KENDİNE GELDİ'

Yazın suyun tamamen kuruduğunu hatırlatan Kurşunlu Şelalesi park alanı işletmecisi Erol Avcı, Vali Münir Karaloğlu'nun gayretleriyle şelaleyi besleyen kaynak ve derenin tamamen temizlettirilip su akışının sağlandığını ve suyun çoğaldığını söyledi. Gelingöz kaynağından şelaleye kadarki 4 kilometrelik derenin tamamen temizlendiğini anlatan Erol Avcı, 'Özellikle bugün Kurşunlu Şelalesi çağladı, coştu. Biz 6 yıldır buradayız ve böyle bir su görmedik. Şelale kendine geldi. Bütün Antalya halkı ve Türkiye'yi bekliyoruz. Yıllık 330 bin civarında ziyaretçi geliyor. Yaz döneminde kuraklık ve buraya gelen derenin temizlenmemesinden dolayı suyumuz azalmıştı. Derenin temizlenmesi ve dünkü yoğun yağışla da Kurşunlu adeta coştu. Hiç böyle olmamıştı, ilk defa böyle gördük" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erol Avcı Kurşunlu Isparta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title