Haberler

Antalya: Kızılağaç Plajlarına Mavi Bayrak

Antalya Kızılağaç Turizm Yatırımcılar Derneği (KITUYAD) tarafından Mavi Bayrak başvurusunda bulunan 3'ü eski olmak üzere toplam 6 tesis, törenle bayraklarını aldı.

Antalya Kızılağaç Turizm Yatırımcılar Derneği (KITUYAD) tarafından Mavi Bayrak başvurusunda bulunan 3'ü eski olmak üzere toplam 6 tesis, törenle bayraklarını aldı.

Club Nena Otel'de düzenlenen törene, KITUYAD Başkanı Fazıl Dertlioğlu, KITUYAD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kazi, Club Nena Otel Sahibi Nevin Akçelik, Club Nena Otel Genel Müdürü Erdoğan Kamış ve Mavi Bayrak ödülü kazanmış otellerin temsilcileri katıldı. KITUYAD Mavi Bayraktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kazi, ödüle layık görülen tesislerin temsilcilerine Mavi Bayraklarını takdim etti. Bayrak töreninin ardından katılımcılara kokteyl ikram edildi. Bu yıl Mavi Bayrak ödülüne layık görülen ev sahibi Club Nena, bayrak coşkusunu turistlerle birlikte yaşadı. Otel çalışanları ve turistler, Mavi Bayrağı birlikte tutarak temiz çevre temiz toplum mesajı verdi.

Mavi Bayrak ödülünün, gerekli standartları taşıyan nitelikli plaj ve marinalara verilen uluslararası bir çevre ödülü olduğunu söyleyen KITUYAD Mavi Bayraktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kazi, uygulamanın Avrupa'da 25 ülke ve Güney Afrika Cumhuriyeti olmak üzere toplam 26 ülkede uygulandığını belirtti. Kopenhag'ta yapılan toplantı sonucunda "Mavi Bayrak" ödülüne Türkiye'den 192 plaj ve 14 marinanın uygun görüldüğünü hatırlatan Kazi, Kızılağaç turizm bölgesinde bayrak sayısını 3'den 6'ya çıkardıklarını ve bu sayının ileriki yıllarda daha da artacağını belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title