Haberler

Antalya Halinde Çiftçilerin Eylemi Bitti

Antalya Toptancı Halinde bir grup sebze ve meyve üreticisinin, kendilerinden düşük fiyata alınan ürünlerin piyasada pahalıya satıldığını ileri sürerek dün gece gerçekleştirdikleri eylem sona erdi.

Antalya Toptancı Halinde bir grup sebze ve meyve üreticisinin, kendilerinden düşük fiyata alınan ürünlerin piyasada pahalıya satıldığını ileri sürerek dün gece gerçekleştirdikleri eylem sona erdi.

Antalya ve ilçelerinde sebze meyve üretimi yapan yaklaşık 500 üretici, dün akşam saatlerinde kendilerinden düşük fiyata alınan ürünlerin pahalıya satıldığını öne sürerek, Antalya Toptancı Hali girişini kapattı. Üreticiler ile polis arasında zaman zaman gerginlik yaşanırken, eylem sabah saat 04.00 sıralarında sona erdi. Gerginliğin sona ermesinin ardından üreticiler saat 05.00 gibi ürünlerini hale getirdi. Zarar gören hal kapıları ise onarıldı. Hayatın normale döndüğü halde, üretici ürününü, pazarcı esnafı ise halk pazarlarında satacağı ürünleri kamyonetlerine doldurdu. Bazı üreticiler ise ürünlerini uygun fiyata satabilmek için bekleyişlerini sürdürüyor.

"Dün akşamki gerginlik bitti"

51 senedir halde komisyonculuk yapan Ahmet Öz, dün akşam yaşanan gerginliğe inanamadığını kaydetti. Komisyoncunun çiftçinin temsilcisi olduğunun altını çizen Öz, "Üreticinin malı ne kadar para ederse komisyoncu o kadar sevinir. Komisyoncu demek üreticinin emanetçisi demektir. Biz daha pahalı sattığımız zaman sevinç duyarız. Yanlış anlaşılma oluyor, sanki komisyoncu ürünü ucuz satıyor gibi yansıtılıyor. Üretici de haklı. Antalya'da domates 10 kuruş ederken, İstanbul'da fiyat yüksek gösterildiği zaman üretici mağdur oluyor. Üretici bize değil de başka türlü eylem yapabilirlerdi. Bir hafta ürünlerini toplamayabilirlerdi. Üretimi biraz daraltmak gerekir. Dün akşamki gerginlik bitti. Olaysız atlatıldı. Hal bugün normale döndü" diye konuştu.

"Emeğin karşılığı yok"

Elmalı'dan hale gelen 20 yıllık domates üreticisi Hüsnü Çayan, büyük emekle yetiştirdiği ürününün ucuza satıldığını söyleyerek dert yandı. Şuanki ürün fiyatının yaptığı masrafı korumadığını dile getiren Çayan, "Dün geceki gerginlikten haberim yoktu. Şuan ortam sakin. Ürünümü getirdim bekliyorum. Gerginlik de fiyatlar yüzünden çıkıyor. Fiyatlar 1 TL'nin altına düştüğü zaman üreticiyi kurtarmıyor. Bundan sonra ne olur bilmiyorum. Saatlerdir burada ürünümü satmayı bekliyorum" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Öz Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title