Haberler

Antalya: Fransa'da "Ermeni Soykırımını İnkar Yasası Tasarısı"nın Kabul Edilmesine Tepkiler

- Antalya Kepez Belediye Meclisi, Fransa Parlamentosu'nun Sözde Ermeni Soykırımının İnkarını Yasaklayan Kararına, Yaptığı Ortak Açıklama ile Tepki Gösterdi. Kepez Belediye Meclis Üyeleri, Fransa'nın, Kurtuluş Savaşı'nda On Binlerce Türkü Öldürmesini ve Milyonlarca Masum Cezayirli İnsanı Katletmesini Kınadıklarını Açıkladı.

- Antalya Kepez Belediye Meclisi, Fransa Parlamentosu'nun sözde Ermeni soykırımının inkarını yasaklayan kararına, yaptığı ortak açıklama ile tepki gösterdi. Kepez Belediye Meclis Üyeleri, Fransa'nın, Kurtuluş Savaşı'nda on binlerce Türkü öldürmesini ve milyonlarca masum Cezayirli insanı katletmesini kınadıklarını açıkladı.

Fransa Parlamentosu'nun kabul ettiği sözde Ermeni soykırımın inkarı yasa tasarısı kararına, bir tepki de Kepez Belediye Meclisi'nden geldi. Kepez Belediye Meclisinde bulunan AK Parti, CHP, MHP, Anavatan Partisi ve Bağımsız Meclis Üyeleri'nin imzasının bulunduğu ortak açıklamada, Fransa Parlamentosu'nun aldığı karar kınandı. Meclis üyeleri adına ortak açıklama yapan Ak Parti Grup Sözcüsü İsmail Hayyar, "Bizler Kepez Belediye Meclis üyeleri olarak, Fransa Parlamentosu'nda kabul edilen sözde Ermeni soykırımı iddiasını savunan ve Ermeni soykırımı yoktur, diyenlere ceza verilmesini öngören kararı kabul edilemez buluyoruz. Bu kararı kınıyoruz" dedi. Meclis Üyeleri olarak, Fransa'nın, masum milyonlarca Cezayirli insanı ve işgal ettiği yerlerdeki yerli halkı katletmesini, Kurtuluş Savaşı'nda, işgal ettiği Urfa, Antep, Maraş bölgelerinde on binlerce Türk'ü öldürmesini kınadıklarını belirten Hayyar, şöyle devam etti: "Türk milleti, Fransa'nın yaptığı mezalimi ve katliamları unutmamıştır. Tarihin hiçbir devrinde karıncanın bile incitilmesine izin vermeyen Türk milleti, Ermeni katliamı yapmamıştır. Dünyada katliam kim yapmışsa onları da kınıyoruz. Antalya halkı ve Türk milleti adına Fransa'nın almış olduğu kararı kınıyoruz. Fransa'nın bu yalanına, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gerekli cevabı vereceğine inanıyoruz".

Meclis Üyeleri de, Fransa'yı kınayan açıklamaya alkışlarıyla destek verdi.

Sağduyu ile hareket ederek Fransa'ya tepki gösterilmesini isteyen Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner; " Fransa'nın sözde Ermeni soykırımı inkarını yasaklayan kararını, anlamsız, tarihi gerçeklikten yoksun buluyorum. Fransa'nın bu kararı, ifade özgürlüğüne hapsetmektir. Geçmişi tarihçileri bırakalım. Kepez Meclisi olarak, Fransa'nın bu yalanına karşı tepkimizi ortaya koyduk. Belediye olarak biz de, Fransa malı kullanılmaması için gerekli birimlere talimatı verdim. Tepkilerimizi sağduyulu şekilde ortaya koymalıyız" diye konuştu.

(ŞT-SÇ)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title