Haberler

Antalya'da "Kadınlar Plajı" Kurulmasına Destek

Antalya'da bazı sivil toplum örgütleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarısu bölgesinde yapılacak kadınlar plajına desteğini açıkladı.

Sarısu mevkisinde toplanan Antalya Engelliler Derneği, Akdeniz İlke Kültür ve Eğitim Dayanışma Derneği ile Akdeniz Çıra Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, alkışlarla Antalya Büyükşehir Belediyesinin kadınlar plajı kararına destek verdi.

Grup adına açıklama yapan Antalya Engeliler Derneği Başkanı Seval Yatak, Antalya'da kadınlar plajı uygulamasının yeni olmadığını, daha önceden Kaleiçinde Mermerler Plajı'nda da böyle bir uygulamanın yapıldığını söyledi.

Plajın sadece kadınların girmesine yönelik bir yer olmayacağını, çevresinde bulunan işletmelerde kadınlara çalışma imkanı sağlanacağını anlatan Yatak, "Bazı kişilerin bu proje aleyhinde söylemlerde bulunduğunu gördük. Bu tarz söylemlerde bulunanların kadın olması bizim için ayrıca şaşırtıcı ve üzücü olmuştur" dedi.

Bu kişilerin Antalya'da yaşayan hanımların ihtiyaç ve taleplerinden öte, siyasi kaygılarla hareket ettiğini düşündüklerini dile getiren Yatak, açıldığında aleyhte söylemde bulunanların da kadınlar plajından yararlanacağına inandığını kaydetti.

Yatak, Türkiye'de sadece kadınların kullanımına yönelik lokal, kahve gibi uygulamalar bulunduğunu, kadınlar plajının da olabileceğini vurgulayarak, toplumun ayrıştırıldığını savunanların, projenin toplumda karşılık bulup bulmadığına bakmaksızın eleştirmeyi amaçladıklarını savundu.

Akdeniz İlke Kültür ve Eğitim Dayanışma Derneği'nden Nevin Kır da çalışmayı desteklediklerini dile getirerek, rahat bir ortamda deniz ve kumsaldan yararlanmanın kendilerinin de hakkı olduğunu söyledi.

Çıplaklar kampı, denize kadın erkek birlikte girilmesi uygulamalarına saygı gösterdiklerinin altını çizen Kır, şunları kaydetti:

"Biz de rahat bir ortam istiyoruz. Bu konuda herkese saygı duyuyoruz. Kötü bir zanda bulunmadık. Tüm insanları seviyoruz ve insanlık adına bunun çok güzel bir çalışma olduğuna inanıyoruz. Bu projeyi hasretle bekliyorduk. Projeyle bizi buluşturan gerek Büyükşehir Belediye Başkanımıza gerekse destek verenlere teşekkür ediyoruz." - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

Akdeniz Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title