Haberler

Antalya: Antalya'da "Parmak İzli Kontrol" Dönemi

Antalya İl Özel İdaresi, kentte kamu kurumları arasında bir ilke imza atarak, personelin giriş ve çıkış mesai saatlerini dijital sistemle kontrol etmeye başladı.

Antalya İl Özel İdaresi, kentte kamu kurumları arasında bir ilke imza atarak, personelin giriş ve çıkış mesai saatlerini dijital sistemle kontrol etmeye başladı.

İl Özel İdaresi personelinin giriş ve çıkışları, ADSL bağlantılı dijital parmak izi okuyan cihazla kontrol ediliyor. İl Özel İdaresi'nin hizmet vermekte olduğu Kaleiçi merkez hizmet binası, Bayındır Mahallesi hizmet binası, Otogar Karşısı Makine İkmal hizmet binası, Boğaçay Asfalt Şantiyesi olmak üzere dört birimin personel giriş ve çıkış kontrolü, imza yerine parmak izi okuyan 5 dijital cihazla yapılıyor. Elektronik mesai kontrol sisteminin amacı dışında kullanılmasının mümkün olmadığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zülkif Dağlı, esas amacın çağımız teknolojisinden en etkin şekilde yararlanmak olduğunu söyledi. Kurulan dijital sistemle tüm işçi ve memurların mesaiye başlayış ve bitiş saatleri takibinin eski usulle yapılan imza defterleri ve elle kayıt sistemi yerine elektronik ortamda oluşturulan veri bankasında toplandığını açıklayan Dağlı, "İdaremiz, Türk Standartları Enstitüsü Personel ve Sistem Belgelendirme Merkezi Başkanlığı'nın 'TS-EN-ISO 9001: 2000 Kalite Yönetim Sistemi' belgesine sahip olup, bu standardı uygulamaktadır. Kalite yönetim sistemiyle izlenecek politikalarla sağlıktan eğitime, turizmden altyapıya ve kamu yönetimine kadar tüm alanlarda kaliteye öncelik verilmesi hedeflenmektedir. Günümüz teknolojisinden en iyi şekilde yararlanabilmek ve zaman kaybını önlemek amacıyla faaliyete geçen 5 adet cihazla personel bilgileri tutularak, veri bankasında personelin saatlik, günlük, dış görevde veya şantiyede olması, fazla mesai yapması gibi durumları ADSL bağlantılı ve online sistemle çalışan cihazlarla tek bir merkezden takip ve kontrol imkanı sağlamaktadır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title