Haberler

Antalya Alternatifli 'Zafer' Kutlaması

lternatifli 'zafer' kutlaması*- ANTALYA'da 30 Ağustos Zafer Bayramı iki törenle kutlandı.

lternatifli 'zafer' kutlaması

*- ANTALYA'da 30 Ağustos Zafer Bayramı iki törenle kutlandı. Valiliğin resmi çelenk töreninin ardından 'Cumhuriyet İçin El Ele Platformu'ndaki CHP, MHP gibi siyasi partilerle ADD, Eğitim İş, Ziraat Mühendisleri Odası gibi sendika, meslek odası ve sivil toplum örgütleri, alternatif çelenk töreni düzenledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük zaferi 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94'üncü yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda saat 09.00'da çelenk töreni düzenlendi. Antalya Valiliği'nin düzenlediği törene Vali Münir Karaloğlu, Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ak Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse ve Gökcen Özdoğan Enç, CHP Antalya milletvekilleri Niyazi Nefi Kara, Mustafa Akaydın ve Devrim Kök ile askeri erkan, kurum amirleri ve çok sayıda siyasi parti, sendika, meslek örgütü ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından resmi törende Atatürk Anıtı'na Vali Karaloğlu, Garnizon Komutanı Piyade Albay Savran ve Büyükşehir Belediye Başkanı Türel tarafından sırayla çelenk sunuldu. Garnizon Komutanlığı'nın çelenginin sunumu sırasında alandaki CHP'liler alkışladı. Sonrasında da piyade üsteğmen Oğuz Kaan Usta, bir konuşma yaptı. Usta, bugün yüce Türk ordusunun kalbinden çıkan Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde el ele, omuz omuza vererek kazandığı efsanevi, destansı zafer, 30 Ağustos'un 94'üncü yıldönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içinde olduklarını söyledi.

Resmi tören bir askerin şiir okuması ve TSK Akdeniz Bölge Bandosu'nun çeşitli marşları seslendirmesiyle sona erdi.

ALTERNATİF TÖREN

Meydandaki tören alternatif çelenk töreniyle sürdü. Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesi ile sınırlandırılan resmi törende çelenklerini sunamayan diğer siyasi partilerden CHP, MHP, Vatan Partisi, sendikalardan Birleşik Kamu İş, Eğitim İş, Atatürkçü Düşünce Derneği, Ziraat Mühendisleri Odası gibi meslek örgütleri ve çok sayıda sivil toplum örgütü de Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Daha önceki törenlerde polis müdahalesiyle karşılaşan gruba bu kez herhangi bir müdahale yapılmadı.

'GERİ KALMIŞ TÖREN YÖNETMELİĞİNİ KALDIRIN'

Her 30 Ağustos'ta ve 29 Ekimlerde halkın resmi törenler dışında bırakılmasından rahatsız olduklarını belirten ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, "Türk milletinin gerçek sahipleri burada. Siyasiler, sendikalar ve demokratik kitle örgütleri de burada. Biz buradan yüce Türk meclisine ve siyasi iktidara sesleniyoruz. Artık şu geri kalmış tören yönetmeliğini kaldırın. Biz Türk milletinin öz evlatlarıyız. Üvey evlat da değiliz, vatan haini de değiliz. Atamızın huzuruna koşmak hepimizin hakkıdır" dedi.

'MUSTAFA KEMAL VE TSK'YLA GURUR DUYUYORUZ'

İkinci törenin ardından CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, Mustafa Kemal'in askerleri olarak 30 Ağustos 1922'de emperyalizme karşı dünyanın ilk ulusal Kurtuluş Savaşı'nı başarmış bir ulusun fertleri olarak gurur duyduklarını söyledi. Akaydın, "Mustafa Kemal'le, Türk Silahlı Kuvvetleri'mizle gurur duyuyoruz ve cumhuriyet ilelebet laik, demokratik ve hukuk devleti olarak yaşayacaktır" dedi.

AYRICA ANLAMLI

94 yıl önce Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde bütün Anadolu insanının omuz omuza bütün benliğini ortaya koyarak muhteşem bir zafer kazandığını belirten Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise, "Aslında bu zaferin önemi, bizim her zaman, bütün çağlarda, geçmişte olduğu gibi gelecekte de koşullar ne kadar çetin olursa olsun, hep birlikte, dayanıma içinde neler başarabileceğimizi göstermesi açısından ayrıca anlamlı" dedi.

VALİLİKTE TEBRİKLERİN KABULÜ

Valiliğin meydandaki resmi töreni bittikten sonra ise Vali Münir Karaloğlu, beraberinde Garnizon Komutanı Tahir Savran ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile birlikte, valilik makamında tebrikleri kabul etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Akaydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? SURVIVOR YAMAN KİMDİR? Survivor All Star Yaman Keleş kaç yaşında, nereli? 2024 YKS NE ZAMAN? YKS'ye kaç gün kaldı? TYT- AYT- YDT hangi tarihte yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title