Haberler

Antalya: Alanya'da Sahte Diş Hekimine Gözaltı

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde, gerekli yetkiye sahip olmadığı halde diş hekimliği yaptığı tespit edilen 1 kişi gözaltına alındı.

Antalya Diş Hekimleri Odası'nın oluşturduğu Sahte Dişçilerle Mücadele Komisyonu'nun Başkanı ve 2 üye, polisle birlikte Alanya'nın Güller Pınarı Mahallesi Şifalar Sokak Özge Apartmanı 1. katta faaliyet gösteren Esat Özdemir'e ait işyerine baskın düzenlendi. Asayiş Büro ekiplerince sahte diş hekimliği suçundan gözaltına alınan Özdemir, Alanya Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Yapılan operasyonda işyerindeki malzemelere de el konuldu.

Uzun zamandan beri sahte diş hekimlerine karşı mücadele verdiklerini belirten Sahte Dişçilerle Mücadele Komisyonu Başkanı Hüseyin Yoldan, "Alanya'da daha önce de sahte dişçilik yapan N.Ö., Ö.A. ve E.A.'yı yakalamıştık. Sahte dişçilik yapanlara 5181 sayılı kanun, 3 ila 5 yıl arasında hapis cezası öngörmektedir. Bu işyerini de 2 ay önce tespit etmiştik. 15 yıldır bu işi yaptığını öğrendiğimiz Esat Özdemir ile ilgili yeterli deliller toplandıktan sonra polise bildirdik. Onlar da gerekeni yaptı" diye konuştu.

Komisyon üyesi Mehmet Akgün ise, "Bu kişiler insanların hayatıyla oynuyor. Manavgat'ta da operasyon düzenledik. Operasyonlarımız devam edecek. Ahbap çavuş ilişkisiyle bugüne kadar gerçek diş hekimlerini sindirmişler" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title