Haberler

Ankara: Yazıcıoğlu'ndan "Ermeni ve Kürt Sorunu" Değerlendirmesi

Büyük Birlik Partisi (Bbp) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'de Ermeni Sorunu da Kürt Sorunu da Olmadığını Savunarak, "Türkiye'de Hiç Kimse PKK ile Kürtçe Konuşan Vatandaşlarımızı Özdeş Görmüyor" Dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'de Ermeni sorunu da Kürt sorunu da olmadığını savunarak, "Türkiye'de hiç kimse PKK ile Kürtçe konuşan vatandaşlarımızı özdeş görmüyor" dedi.

Geçtiğimiz günlerde "Çuvallatan İktidar" ve "Ortadoğu'da Jeopolitik Fırtına" konulu paneller düzenleyen Birlik Akademisi, bu kez Maltepe Belediyesi Kültür Merkezi'nde "Küresel Güçlerin Kıskacındaki Ermeniler ve Tarihi Gerçekler" konulu bir panel gerçekleştirdi. Panelde, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Çiçek, Gazeteci-Yazar Dr. Mustafa Çalık konuşmacı olarak yer aldı. Panelin Oturum Başkanlığı'nı ise BBP Genel Başkan Yardımcısı ve Birlik Akademisi Başkanı Araştırmacı-Yazar Hakkı Öznur yaptı. Panelin sonunda genel değerlendirme yapan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'de Ermeni sorunu da Kürt sorunu da olmadığını söyledi. Yazıcıoğlu, yıllardır şehit cenazesi kaldırdığımızı, askerimizle, polisimizle, kamu görevlimizle ve her yerde "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Kahrolsun PKK" sloganları atıldığını ifade ederek, PKK ile Kürtçe konuşan vatandaşların özdeş görülmediğini vurguladı. "PKK'nın bütün ısrarına rağmen, biz terör örgütü ile Kürtçe konuşan vatandaşlarımızı birbirinden ayırırız" diyen Yazıcıoğlu, "Hiçbir zaman hiçbir millete veya gruba düşmanlık yapmamış bir milletiz. Milletlerin birbirlerine düşmanlığı olmaz. Hele Türk Milleti bunu asla yapmaz. Ama Ermeniler küresel güçlerin oyununa gelerek hareket etmişlerdir ve çok acı çekilmiştir" diye konuştu.

Yazıcıoğlu, BBP olarak projelerinin tarihin derinliklerinden gelen süreç içerisinde Türk'ün harman olduğu bu coğrafyada, Türk-İslam değerlerini yeniden ihya etmenin gayreti içerisinde olduklarını kaydetti. Yazıcıoğlu, "Batı, Yunan, Hristiyan medeniyeti değil, yeni bir Türk medeniyeti inşa etmek gerekiyor. Türk'ün medeniyetine sarılmayıp eş başkanlık yapanlara da, 'Aklınızı başınıza alın, titreyin, kendinize gelin' diyorum" şeklinde konuştu.

Panelin oturum başkanlığını yapan BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, BBP olarak her zaman Türk siyasetine yön veren bir parti olduklarını, bununla birlikte bilimsel çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. BBP Genel Merkezi bünyesinde kurulan Birlik Akademisi'nin bu amaç ve doğrultuda oluşturulduğunu anlatan Öznur, hem parti içi eğitim, hem gündem belirleme, hem de Türk-İslam'a hizmet için çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı ve Araştırmacı-Yazar Dr. Mustafa Çalık ise 16. yüzyılın sonlarından itibaren meydana gelen ve esasında kurulması hedeflenen bir Ermeni Devleti'ne hizmetten başka amacı olmayan olaylardan, kişilerden ve özellikle isyanlardan bahsetti. Çalık, tehcirin Osmanlı Hükümeti tarafından alınmasının şart olduğunu ortaya koyan olaylara ışık tutacak saptamalarda bulundu. Bugün Osmanlı'nın mirasçısı olan Türkiye Cumhuriyeti'nin var olmasında Enver-Talat-Mustafa Kemal üçlüsünün ileri görüşlülüğünün ve vatanperver Türk milliyetçiliğinin, gözü karalığının olduğunu ifade eden Çalık, "Sultan Abdulaziz, Sultan Abdulhamit, Enver Paşa, Talat Paşa ve Mustafa Kemal Paşa, hala yaşamakta olan milletimizin varlık sebebidir. Son dönemde yine gündeme gelen ve şekil değiştiren bununla birlikte Türkiye'nin hesapsız hevesleri yüzünden iyice elimizi daraltan politikaları nedeniyle eski zamanların Hınçak-Taşnak ve çağın Ermeni politikaları aynen devam etmektedir" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

title