Haberler

Ankara: Ankara'da Bayram Öncesi Gıda Denetimleri Arttı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Bayram Öncesi Tüketimi Artan Tatlı, Şeker ve Şekerli Mamul İmalathanelerine Şok Denetimler Gerçekleştirdi. Ankara'da Yapılan Gıda Denetimlerinde, Şekerli Mamul Üreten Bir İşletmede İnşaat Malzemeleriyle Tatlılar Aynı Yerde Saklanırken, Aynı İşletmede Tatlıların İçine Kaçak Çin Malı Katkı Maddesi Katıldığı Tespit Edildi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, bayram öncesi tüketimi artan tatlı, şeker ve şekerli mamul imalathanelerine şok denetimler gerçekleştirdi. Ankara'da yapılan gıda denetimlerinde, şekerli mamul üreten bir işletmede inşaat malzemeleriyle tatlılar aynı yerde saklanırken, aynı işletmede tatlıların içine kaçak Çin malı katkı maddesi katıldığı tespit edildi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı denetimleri Ramazan Bayramı öncesi şeker, tatlı ve şekerli mamul imalathane denetimlerini artırdı. Ankara Tarım İl Müdürü Mustafa İslamoğlu'nun da katıldığı denetimleri, Gıda Kontrolleri Sevilay Özden Çalışkan ve Mehmet Doğan eşliğinde yapıldı. Ankara'nın gıda imalat bölgesi olan GİMAT'ta ve demet bölgesinde yapılan denetimlerde hijyen koşullara uyum sağlayan işletmelerin yanı sıra halk sağlığını tehlikeye sokacak, çalışma izni olmayan işletmeler de denetlendi. Bir lokum firmasına yapılan denetimde imalatın yapıldığı alanın hijyen koşullara uymaması ve yerlerin pis olmasından dolayı uyarı cezası verildi. Pekmez, bal, lokum, reçel üretimi yapan bir işletmede ise inşaat tadilatı ile üretim aynı anda yürütüldüğü tespit edildi. Çalışanların da imalathane içerisinde kötü şartlar içerisinde sürekli barındığı gözlenen işyerinde ayrı ayrı olması gereken paketleme, imalathane ve depolama bölümlerinin de birarada olduğu bildirildi.

Aynı işletmede üretim esnasında kullanıldığı belirlenen Çin malı kaçak gıda katkı maddesine ise el konuldu. Tarım İl Müdürlüğü Gıdadan Sorumlu İl Müdürü Atilla Işıldar işletme sahibi hakkında tutanak yazdırarak işletmede üretimin durdurulduğunu bildirildi. İşletmenin eksiklerini giderdikten sonra ikinci bir denetimle üretime tekrar başlayacağını belirten Işıldar, "Bu şartlar altında üretimi durdurmak zorundayız" dedi.

Denetlenen işletmelerin ruhsatı, üretim izin belgelerini de kontrol eden Gıda Kontrolleri özellikle tatlı ve şekerleme işletmelerinin en büyük sorunu olan böceklere dikkat ediyor. Kontrolör Çalışkan, bu tür işletmelerde tatlı ve şekerden dolayı zararlı böceklerin çok çabuk üreyebileceklerini belirterek bunun için her ay mutlaka ilaçlamanın yapılmasının zorunlu olduğunu açıkladı.

GİMAT içerisinde şeker ve lokum üretim tesisinde yapılan denetimde ise hijyen şartların tam olarak yerine getirildiği görüldü. Geçen yıl yapılan denetimlerde denetlenen işletmenin bu yıl tüm eksikliklerini gidererek örnek işletme olduğu belirtildi.

Ankara Tarım İl Müdürü İslamoğlu, Ankara'da 2006 yılı içerisinde yaklaşık 2 bin denetim yaptıklarını bunlardan 185 tanesine idari para cezası verdiklerini bazıları hakkında ise savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Denetimlerin sürekli devam ettiğini ve denetimler sayesinde işletmelerin genel hijyen ve görüntüsünde de iyileşmeler olduğunu anlatan İslamoğlu, tüm işletmeler sağlıklı gıda üretene kadar denetimlerin sıkı bir şekilde yürütüleceğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title