Haberler

Anayasa Mahkemesi Önündeki "Adalet Nöbeti"

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Koşaner, nöbet tutanları ziyaret etti Koşaner: "Şu anda hürriyetlerinden yoksun olan silah arkadaşlarımız hakikaten cezaevlerinde zor durumdalar.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Işık Koşaner, "Şu anda hürriyetlerinden yoksun olan silah arkadaşlarımız hakikaten cezaevlerinde zor durumdalar. Daha fazla beklememek lazım. Bir an evvel karar vererek, bu hukuksuz davayı yine hukuk yoluyla bir sonuca vardırmak gerekir" dedi.

Koşaner, "Balyoz davası" avukatlarından Şule Nazlıoğlu Erol'un Anayasa Mahkemesine yaptıkları bireysel başvurudan sonuç çıkmaması sonrası başlattığı "adalet nöbeti"ne destek ziyaretinde bulundu.

"Hemen hemen herkesin hukuksuz olduğu konusunda hem fikir olduğu bir davanın son aşamasında olduğumuzu görüyoruz" ifadesini kullanan Koşaner, bir an evvel bir karar verilmesinin herkesin beklentisi olduğunu söyledi.

Koşaner, "Şu anda hürriyetlerinden yoksun olan silah arkadaşlarımız hakikaten cezaevlerinde zor durumdalar. Daha fazla beklememek lazım. Bir an evvel karar vererek, bu hukuksuz davayı yine hukuk yoluyla bir sonuca vardırmak gerekir" diye konuştu.

Bir gazetecinin, Türk bayrağının indirilmesini hatırlatması üzerine Koşaner, "Acı bir olay. Olmaması gereken bir olay. Tabii ki çok üzücü bir olay" değerlendirmesinde bulundu.

Koşaner, "Görevde olsaydınız nasıl bir karar alırdınız" sorusuna da "Görevdekiler gereğini yapıyorlar zaten" yanıtını verdi.

-"Youtube daha önemli demek ki"

Şule Nazlıoğlu Erol da "Yeni bir gelişme yok ama hala esaret devam ediyor. Bu bir hükümlülük değil, 17 Aralık'tan bu yana artık hürriyeti tahdit başlamıştır. Bu işi çözmeyenler, hürriyete tahdit suçuna iştirak ediyorlar" diyerek, herkesin "esaret"e son vermek için bir şeyler yapması gerektiğini söyledi.

Anayasa Mahkemesi karar vermede geç kaldığı için önünde mahkeme önünde nöbet tuttuklarını ifade den Erol, "Dünyanın en önemli davalarından biri ellerinde. Ama Youtube daha önemli demek ki" dedi.

Koşaner'in ziyaretinden duydukları memnuniyeti de dile getiren Erol, "Son bir hafta on gündür burada çok ilginç şeyler yaşıyor. Artık albaylar, binbaşılar istifa edip edip geliyor. Halk, ordusuna sahip çıkmadı. Önümüzde çok kötü olaylar gözüküyor. Düşünebiliyor musunuz, Türk bayrağı indiriliyor. Bu son nokta" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Anayasa Mahkemesi Işık Koşaner Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title