Haberler

Anadolu'nun unutulmuş lezzetleri Londra Yunus Emre Enstitüsünde tanıtıldı

Güncelleme:

Londra Yunus Emre Enstitüsünde (YEE), şef Ali Açıkgül, Anadolu'nun unutulmuş tatlarını meraklıların beğenisine sundu.

Açıkgül, Londra YEE'nin düzenlediği "Londra El Sanatları Haftası" kapsamında "Anadolu Mutfağı" temasıyla hazırlanan programda, Malatya'ya ait unutulmuş lezzetlerden reyhan ve zahter şerbeti, kiraz yaprağı sarması ve yöresel bastık kavurması yaptı.

Malatyalı şef Açıkgül, etkinlikte AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmişte Anadolu'da zor şartlarda çok az ürünle yapılan yemekleri Londra'da tanıttığını anlattı.

Açıkgül, "Yemeklerde şu ön plana çıkıyor; dünyada bu kadar aç insan varken, bir o kadar da israf var. Geçmişte Anadolu'daki atalarımız, bir kuru ekmeği bile israf etmeden bir yemeğe çevirme modeli yapmış. Ben de bugün bunu göstermeye çalıştım." ifadesini kullandı.

"Dünyada aç insan kalmasın, sıfır atık olsun ve israf olmasın"

Az sayıda ürünle yaptığı yemekleri hazırlarken en büyük amacının "sıfır atık" olduğunu, bir yaprağı bile değerlendirdiğini söyleyen Açıkgül, "Şunu vurgulamak istiyoruz ki; dünyada aç insan kalmasın, sıfır atık olsun ve israf olmasın." dedi.

Londra YEE Müdürü Mehmet Karakuş da Kültür ve Turizm Bakanlığının, geçen yıl 21-27 Mayıs'ı "Türk Mutfağı Haftası" ilan etmesi dolayısıyla "Londra El Sanatları Haftası" kapsamında daha çok Türk mutfağına vurgu yaptıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Biz de bunu fırsat bilerek Londra El Sanatları Haftası'nda Türk mutfağı üzerine yoğunlaştık. Bu haftayı, Türk mutfağını tanıtmak için bir araç olarak kullanıyoruz. Aynı zamanda bu haftada sıfır atık konusunu ele aldık. (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi) Emine Hanım'ın özellikle yürüttüğü bir projenin parçası olarak Türk mutfağının sıfır atığı nasıl uygulamaya geçirdiğini bu şekilde anlatmaya çalıştık."

Davetliler, etkinliğin sonunda şef Açıkgül'ün yaptığı yemeklerden tattı.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title