Haberler

Anadolu'nun İlk Camisi Habib-i Neccar'da Teravih

Hatay'da, Anadolu'nun ilk camisi olma özelliğini taşıyan Habib-i Neccar Camisi'nde ramazanın ilk teravih namazı kılındı.

Hatay'da, Anadolu'nun ilk camisi olma özelliğini taşıyan Habib-i Neccar Camisi'nde ramazanın ilk teravih namazı kılındı.

Habib-i Neccar ve Hz. İsa'nın iki havarisinin mezarının bulunduğu yerde inşa edilen cami, teravih namazını farklı bir mekanda kılmak isteyenlere ev sahipliği yaptı.

Teravih namazı öncesi, Türkiye Diyanet Vakfı 2. Başkanı İlyas Serenli tarafından vaaz verildi.

Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Filistin'de şehit olanların ruhlarının şad olmasını dileyerek, bu zulmü reva görenleri de şiddetle kınadı.

Hatay geneli 34 camide hatim ile teravih namazı kılınacağını belirten Kavillioğlu, Habib-i Neccar Camisi ile ilgili şu bilgileri verdi:

" Antakya'mız Hz. Ömer döneminde Ebu Ubeyde Bin Cerrah komutasındaki İslam ordusu tarafından fethedilir. Fethin sembolü olarak 5 tane cami yapılır. Bunların başında Habib-i Neccar camisi gelmektedir. Habib-i Neccar hazretleri, İsa aleyhisselama iman eden bir insandır. Biz, İsa aleyhisselama iman eden, inancı uğrunda şehit olan bir zatın adını kendi camimize vermişiz. Böylece, Habib-i Neccar hazretleri de Antakya'mızda birliğin, beraberliğin, sevginin, hoşgörünün sembolü olmuştur."

Kaynak: AA / Güncel

İlyas Serenli Antakya Türkiye Politika Güncel Haberler

title