Haberler

Anadolu Medeniyetleri ve Türkiye" Konferansı

Trakya Üniversitesi (TÜ) Genç Gönüllüler Topluluğu tarafından "Anadolu Medeniyetleri ve Türkiye" konulu konferans düzenlendi.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Genç Gönüllüler Topluluğu tarafından "Anadolu Medeniyetleri ve Türkiye" konulu konferans düzenlendi.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, TÜ Devlet Konservatuvarı Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen "Anadolu Medeniyetleri ve Türkiye" konulu konferansta, Anadolu'nun ilk medeniyet merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Anadolu, Nil Havzası ve Mezopotamya'nın "Bereketli Hilal" diye adlandırılan bölgeyi oluşturduğunu belirten Bulut, insanlık tarihinin bu bölgede şekil aldığını ve medeniyet anlayışını buradan dünyaya yayıldığını anlattı.

Medeniyet anlayışının gelişmesinde Bereketli Hilal bölgesinin büyük katkısı olduğunu vurgulayan Bulut, şunları kaydetti:

"Bereketli Hilal bölgesi dediğimiz yer tüm peygamberlerin geldiği yer. Peygamberlerin hepsi İslam'ı tebliğ etti. Bu üstünlük peygamberlerle de alakalı bir şey. Ne zaman ki düzen bozuldu, insanlık yolundan şaştı Cenab-ı Hak peygamber gönderdi. Peygamberler adaleti sağladı ve düzeni tesis etti. 7'inci asırda da son peygamber Hz. Muhammed efendimiz geldi ve ondan sonra başka peygamber gelmeyecek. Sanayi Devrimi'ne kadar, son peygamberin temsil ettiği değerler, dünya görüşü, medeniyet tüm dünya insanlığının ışığıydı. İnsanlık tarihinde bir medeniyetten söz ediliyorsa İslam'ın, İslam'ın peygamberlerinin ve Müslümanların katkısı temeldir. Modern Batı medeniyetinin katkısı bu sürece çok azdır."

Bulut, Batı medeniyetlerinin Sanayi Devrimi ile birlikte yükselişe geçtiğine işaret ederek, "Modern Batı'nın Bereketli Hilal diye adlandırdığımız bölgeye yani doğuya ve İslam dünyasına üstünlüğü Sanayi Devrimi ile başladı. Bu süreç 250 yıllık bir zamanı kapsıyor. Medeniyetlerin başlangıcından sonra yani yaklaşık 12 bin yılın içinde sadece 250 yıldır Batı'nın üstünlüğü var." diye konuştu.

Konferansı, TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, öğretim üyeleri ve öğrenciler takip etti.

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Üniversitesi Mehmet Bulut Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title