Haberler

Amman Hocam" Filminin Basın Gösterimi Yapıldı

Fransa'da 4 milyon kişi tarafından izlenen "Amman Hocam" (Les Profs 1) filminin basın gösterimi yapıldı.

Soho House İstanbul'un sinema salonunda gerçekleşen filmin gösteriminin ardından AA muhabirine açıklamada bulunan sinema yazarı Sadi Çilingir, "Filmde bizim 'Hababam Sınıfı' havası var. Düzeyli bir komedi. Konusu ile de izleyiciyi cezbediyor" dedi.

Çilingir, filmin Fransa'da 2015 yılında en çok rağbet gördüğüne dikkati çekerek, şu bilgileri verdi:

"Filmdeki devlet yöneticileri, haşarı ve başarısız öğrencileri olan bir okulu kapatmaya bahane bulmak amacı ile en kötü öğretmenleri okula alıyorlar. Fakat ummadıkları bir şey oluyor ve öğretmenlerin o eğitimci aşkı galip geliyor. Filmin sonuna doğru öğretmenler büyük bir gayret gösteriyor ve o haşarı öğrencileri başarılı hale getirerek okulun haysiyetini kurtarıyorlar."

Filmin renkli ve canlı olduğunu, müzikleriyle de keyif verdiğine vurgu yapan Çilingir, filmi ailelerin çocuklarıyla izleyebileceklerini söyledi.

Sinema yazarı Çilingir, filmin Türkçe seslendirilmesi ile ilgili yaptığı tespiti de şu sözlerle dile getirdi:

"Fransızlara has esprileri, bizim seyircimiz açısından daha cezbedici olsun diye Türkçeye uyarlamışlar. Film dublajlı olarak çıkıyor sinemalara. Dublajda bizim okul hayatımıza has, yerli esprileri özellikle eklemişler. Bu da çok hoş olmuş. Bu yöntemle geçmişteki 'Yavru ile Katip', 'Laurel ve Hardy' gibi seri filmlerin havasını getirmişler filme. Çok güzel."

Filmin ikincisini merakla beklediğine değinen Çilingir, Özen Film'in "Amman Hocam" filmini sinema izleyicisiyle buluşturmasından memnuniyet duyduğunu kaydetti.

"Yerli öğrenci komedilerine örnek olacak bir film"

Sadi Çilingir, Özen Film'in Türk sineması için önemine işaret ederek, şunları söyledi:

"Ben Özen Film'e, televizyonun ilk çıktığı yıllarda, sinema salonlarında düzeyli filmler hemen hemen yok olunca ve aileler sinemadan evlerine çekildiği sırada, sanatsal açıdan kıymetli filmleri sinemalarımıza getirdiği için hep minnet duyarım. Özen Film, 1980 öncesi imajında, biraz 'B sınıfı' filmlere ağırlık veren bir şirket olarak hafızalarda yer almıştı. Sonradan zaten birkaç on yıl Türkiye'de sinemayı götüren şirket olarak benim hafızamdadır. Bir dönem sinemaları da vardı, zaten o açıdan Türk sinemacılığının minnet duyacağı bir şirket Özen Film."

Son dönemde yapılan öğrenci komedilerinin düşük seviyede seyrettiğine ilişkin yorumda bulunan Çilingir, "Amman Hocam" filminin öğrenci komedilerine örnek mahiyette bir çalışma olduğunu sözlerine ekledi.

Amman Hocam

Aynı zamanda oyuncu olan Pierre-François Martin-Laval'ın yönettiği film izleyiciye bir eğlence zinciri sunarken, duygulandırmayı ve hedefe giden yolda ısrarla mücadele etmeyi ön plana çıkarıyor. Fransa'da, en iyi öğretmenlerin bile başarısız olduğu bir okulda kurumu kurtarmak için kolları sıvayan yetkililerin yaratıcı bir fikir ortaya atmasıyla gelişen olaylar, mizahi bir dille anlatılıyor.

Pierre-François Martin-Laval, Dominique Pinon, Christian Clavier, Isabelle Nanty ve Raymond Bouchard'ın rol aldığı film, 8 Ocak'ta izleyiciyle buluşacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Soho House Fransa Amman Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title