Haberler

Amasya'ya Ceviz Büyüklüğünde Dolu Yağdı

Amasya'ya ceviz büyüklüğünde dolu yağdıAMASYA - Amasya'nın Suluova ilçesi ile Kolay köyü ve çevresinde etkili olan ceviz büyüklüğündeki dolu yağışı yarım saat sürdü.

Amasya'ya ceviz büyüklüğünde dolu yağdı

AMASYA - Amasya'nın Suluova ilçesi ile Kolay köyü ve çevresinde etkili olan ceviz büyüklüğündeki dolu yağışı yarım saat sürdü.

Amasya'nın Suluova ilçesi ile Kolay köyü ve çevresine yağan dolu yarım saat sonra kısa süreli yağmura döndü. Elma ve cevizleri döktüğü belirtilen dolu yağışının sebzelere de zarar verdiği söylendi.

Ortalama 80 gün bir yağmur damlası bile düşmediğini vurgulayan Suluovalı emekli polis memuru Mehmet Öksüz, "Aniden dolu yağmaya başladı. Ceviz büyüklüğüne ulaşan dolu yarım saat sürdü. Ardından 10 dakika kadar yağmur yağdı. Suluova'nın caddelerinde kısa süreli sel oluştu. Köylerde zaten suya ihtiyaç olduğu için toprak hemen çekti. Ama cevizlerimiz de ve elmalarımızda dökülmeler oldu. Tarlalarda sebzelere zarar verdi. Şeker pancarının ise sadece yapraklarını deldi. Ama asıl kökü işleneceği için ürüne zarar vermedi" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Suluova Amasya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title