Haberler

Amasya'da Yerel Yönetimler

Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Belediye Başkan Yardımcıları Metin Karaçağa ve Cafer Özdemir ile Birlikte Suluova'nın Suluca Köyü Yakınlarında Yapılan Doğalgaz Boru Hattı Döşeme Çalışmalarını Yerinde İnceledi.

Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Belediye Başkan Yardımcıları Metin Karaçağa ve Cafer Özdemir ile birlikte Suluova'nın Suluca köyü yakınlarında yapılan doğalgaz boru hattı döşeme çalışmalarını yerinde inceledi.

Mavi Akım projesi kapsamında Samsun'dan Ankara'ya giden Rus gazının bir vanasının da Suluova ilçesinde bulunduğunu belirten Başkan Özarslan, Amasya doğalgaz boru hattının ihalesini alan firmanın Suluova ilçesinden Amasya, Zile, Turhal ve Tokat'a, daha sonrada Ladik, Toşova, Erbaa, Niksar ve Erzincan'a kadar çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti. Özarslan, "Ana iletim hattı çalışmalarının Suluova'dan Amasya'ya 33 kilometrelik bir alanı kapsıyor. Toprak zemin kazı çalışmalarına elverişli. Bu nedenle çalışmalar hızlı bir şekilde gerçekleşecek" dedi.

Ana iletim hattı boru yapım ihalesini alan firmanın Proje Müdürü Oğuz Yazar, Suluova'dan Amasya kısmına kadar olan ana boru döşeme çalışmalarının en geç eylül ayında tamamlanacağını ve bu etap için yaklaşık 200 kişilik bir ekibin çalışacağını dile getirdi.

(DY-SA)

27.04.2007 16:48 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title