Haberler

Altındağlı Kadınlardan Yıl Sonu Sergisi

Altındağlı kadınlar tarafından bir yıldır yapılan el emeği göz nuru eserler görücüye çıktı.

Altındağlı kadınlar tarafından bir yıldır yapılan el emeği göz nuru eserler görücüye çıktı. Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyelerinin yıl sonu sergisi Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve Saadet Tiryaki tarafından açıldı. Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Sergi Salonu'ndaki açılış törenine Altındağlı kadınlar damga vurdu.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve eşi Saadet Tiryaki'nin ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine Altındağ Kaymakamı Ali Fuat Türkel ve eşi, Altındağ Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Pehlivan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması başlayan program, protokol konuşmalarıyla devam etti. Kurdele kesiminin ardından Altındağlı kadınların eserleri görücüye çıktı. Yıl sonu sergisi, Altındağ Belediyesi'ne bağlı 24 kadın eğitim kültür merkezinde eş zamanlı olarak açıldı. Sergide çarşaf bağlamadan ahşap rölyefe, kırk yamadan gümüş kazaziyeye, ev dekorasyonundan ipek kozacılığına kadar birbirinden farklı yüzlerce eserle karşılaşmak mümkün.

"BİLİME, SANATA VE SPORA AÇILAN KAPI"

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Veysel Tiryaki, kültür merkezleriyle birlikte Altındağlı kadınların hayata artık daha geniş bir pencereden baktığını belirterek, ilçedeki sanatsal faaliyetlerin de giderek arttığına dikkat çekti. Sanatla uğraşan kadınların çocuklarına örnek olacağını ifade eden Başkan Tiryaki, bu sayede bilinçli nesillerin yetişeceğini aktardı. Başkan Tiryaki, kültür merkezlerinde yaklaşık 50 bin kadına hizmet verdiklerinin altını çizerek, "Bilime, sanata ve spora açılan kapıdan içeri girmek istiyorsanız bu merkezler en doğru adres" dedi.

Hacılar Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyelerinden Emine Akbulut, sergideki eserinden bahsetti. Kırk yamadan yatak örtüsü yaptığını dile getiren Akbulut, bu çalışmanın 2 ay kadar sürdüğünü belirtti.

Aktaş Kadın Eğitim Kültür Merkezi'nden Perihan Büyükeryılmaz'ın tezhip çalışması ise büyük ilgi gördü. Çalışmasını 6 aylık bir zaman diliminde tamamlayan Büyükeryılmaz, "Sergide oldukça başarılı eserler var. Herkesin emeğine sağlık. Kültür merkezleri, biz Altındağlı kadınlar için büyük önem taşıyor. Bizlere bu imkanı sunan Başkanımız Veysel Tiryaki'ye sonsuz teşekkürler" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Altındağ Belediyesi Veysel Tiryaki Ahmet Pehlivan Fuat Türkel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title