Haberler

Altan Tan : Faizleri Öyle Bir Arttırdı Ki, Faiz Lobisini Bile Şoke Etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'faiz lobisi' nitelemesini eleştiren Tan, "Başbakan'ın en büyük özelliği Kasımpaşalı olması. Feleğe minneti yok. Kim karşısına çıksa deviriyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'faiz lobisi' nitelemesini eleştiren Tan, "Başbakan'ın en büyük özelliği Kasımpaşalı olması. Feleğe minneti yok. Kim karşısına çıksa deviriyor. Şantaj ve tehdide boyun eğmeyeceğini söylüyor. Ne oldu da bu faiz lobisine rantiyeye teslim oldu? Faizleri öyle bir arttırdı ki, faiz lobisini bile şoke etti" dedi. Tan şunları söyledi: " Üretim ekonomisi ortaya koyamazsanız, boş kabadayılıklarla bir yere varılmaz. 56 İslam ülkesinin toplam ihracatı 900 milyar dolar. Yüzde 75'i petrol olmasına rağmen. Almanya'nın tek başına 956 milyar dolar. İhracat patladı diyor, 151 milyar dolar ihracat, 251 milyar dolar ithalat. Özal döneminde 2 milyar dolar ihracat, 3 milyar dolar ithalat vardı. Bu makas neden kapanmıyor? Aradan 35 sene geçmiş, oran aynı. Tek başına Hollanda? Toprakları Diyarbakır, Urfa kadar. 85 milyar dolar tarım hayvancılıktan üretim yapıyor. Rantiye niye Hollanda hükümetine tehditte bulunmuyor?" Tan, "Sen bir müteahhit partisisin. Ne kadar hokkabaz müteahhit varsa etrafında topladın. Yanında sanayici yok. Müteahhit sıcak parayı alır, kırışır, üretime bir şey sokmaz. Diyarbakır deyimiyle toprak senin başına olsun" diye konuştu. Tan, fezlekelerin TBMM'ye gelmemesi ile ilgili, "Rezalet. BDP'lilerin fezleke sayısını unuttuk. 1000'e yakın fezleke var. 1 tane hırsızlık, yolsuzluk yok. Tamamen siyasi. Benim 1000 geliyor da, senin 4-5 neden gelmiyor? Meclis Başkanı fezlekeleri iade ediyor. Benim 1000'den 1'ini neden iade etmiyorsun Meclis Başkanı? "Kanun böyle" diyor. Bu kanun bana işliyor da, ona neden işlemiyor? Sen bunu getirtmezsen bu işin içine girersin. Fezlekeler gelsin, doğru, yanlı, itham sonra bakılır" dedi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Altan Tan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title