Haberler

Almanya'da Uluslararası Öğrenci Buluşması

Almanya'nın Köln kentinde Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından "Doğudan Batıya Adil Bir Dünyaya" sloganıyla "12. Uluslararası Öğrenci Buluşması" düzenlendi.

Almanya'nın Köln kentinde Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından "Doğudan Batıya Adil Bir Dünyaya" sloganıyla "12. Uluslararası Öğrenci Buluşması" düzenlendi.

Anadolu Ajansının (AA) "Global İletişim Ortağı" olduğu, 51 ülkedeki 91 şehirde düzenlenen etkinlikler çerçevesinde bir araya gelen öğrenciler, UID Gençlik Kolları tarafından Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Genel Merkezi'ndeki "12. Uluslararası Öğrenci Buluşması"nda ağırlandı.

UDEF Yurt dışı Çalışmalar Genel Koordinatörü Muhammed Malik Taylan, Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen ve misafir öğrencilere hitap eden çalışmalarına uzun su¨redir bu¨yu¨k bir şevkle devam ettiklerini, çalışmalarının gönu¨llu¨lu¨k esasına dayalı bir şekilde yürütüldüğünü söyledi.

64 Uluslararası Öğrenci Derneği ve 25 ildeki temsilciliklerle onbinlerce misafir öğrenciyi bir araya getiren bu¨yu¨k bir organizasyona dönüştüklerini belirten Taylan, "İyi eğitim almış insanlar olmamız bizi du¨nya ile tanıştıracak, ekonomik olarak da gu¨çlu¨ kılacaktır. Birbirimizle kardeşliğin, dostluğun yanında ticari bağlar kurmamızı sağlayacak ve hep birlikte bu¨yu¨menin faydalarını göreceğiz." dedi.

Taylan, şunları söyledi:

"UDEF, u¨lkemizi okumak için tercih eden öğrencilere ev sahipliği yapmak, onları tanımak ve tanıtmak, birbirleriyle kaynaştırmak, eğitim ve öğretim hayatları boyunca karşılaşabilecekleri maddi ve manevi ihtiyaçların çözu¨mu¨ne ortak olmak ve u¨lkemizde edindikleri birikimleri farklı coğrafyalara taşıyabilecek vasıflı insanlar olabilmelerine katkı sağlayabilmek amacıyla yapılan çalışmalar bu gönu¨llu¨ çalışmaların çerçevesini çizmektedir."

Uluslararası öğrencilerin aynı zamanda eğitim, sağlık, emniyet konularındaki sıkıntılarıyla ilgilenmeyi ve bu sıkıntıların çözu¨mu¨ için devlet kurumlarıyla iş birliği yapmayı kendine misyon olarak belirlediklerini vurgulayan Malik Taylan, "Biz tu¨m du¨nyaya barış, kardeşlik ve adalet hakim olsun istiyoruz. Nasıl ki şu an burada buluşup birbirimizin sevincini paylaşıyorsak aynı şekilde bir araya gelip ticaretimizi, sanatımızı, ku¨ltu¨ru¨mu¨zu¨, yiyecek ve içeceklerimizi de paylaşmak, çoğaltmak istiyoruz." diye konuştu.

Etkinliğin, bu yıl 51 u¨lke 91 şehirde gerçekleştirileceğine dikkati çeken Taylan, "Bu yılki buluşmalarımızda ortak ses olarak Doğudan Batıya Adil Bir Du¨nya'ya diyoruz. Buluşmaların Final Programı ise 4 Mayıs tarihinde Tu¨rkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek." ifadelerini kullandı.

Toplantıya ev sahipliği yapan UID Gençlik Kolları Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Metehan Çapacı da UDEF ile birlikte öğrencilere danışma hizmeti vermek için ücretsiz bir telefon hattı oluşturacaklarını ve konuyla ilgili detayları önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Köln Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title