Haberler

Ali Özgündüz kimdir? Ali Özgündüz kaç yaşında, aslen nerelidir?

Güncelleme:

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1986 yılında mezun olduktan sonra Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Ali Özgündüz son dönemde internette en çok merak edilen kişiler arasında yer almaktadır. 12 Haziran Milletvekilliği seçimlerinde aday olmak için 10 Mart 2011 tarihinde en son görev yaptığı Eyüpsultan Cumhuriyet Savcılığı görevinden istifa etmiş ve bu seçimlerde 24. dönem Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul milletvekili seçilen Ali Özgündüz kimdir?

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1986 yılında mezun olduktan sonra Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Ali Özgündüz son dönemde internette en çok merak edilen kişiler arasında yer almaktadır. 12 Haziran Milletvekilliği seçimlerinde aday olmak için 10 Mart 2011 tarihinde en son görev yaptığı Eyüpsultan Cumhuriyet Savcılığı görevinden istifa etmiş ve bu seçimlerde 24. dönem Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul milletvekili seçilen Ali Özgündüz kimdir? Ali Özgündüz kaç yaşında, aslen nerelidir? gibi soruların cevabını, biyografisini ve detaylı bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

ALİ ÖZGÜNDÜZ KİMDİR?

Ali Özgündüz, 10 Ekim 1965 yılında Tuzluca, Iğdır'da dünyaya gelmiştir. Türk siyasetçi. Cumhuriyet Halk Partisinin İstanbul 3. bölgeden Türkiye Büyük Millet Meclisi 24. dönem milletvekilidir.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1986 yılında mezun olduktan sonra Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapmıştır. 12 Haziran Milletvekilliği seçimlerinde aday olmak için 10 Mart 2011 tarihinde en son görev yaptığı Eyüpsultan Cumhuriyet Savcılığı görevinden istifa etmiş ve bu seçimlerde 24. dönem Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul milletvekili olmuştur. CHP Grup yönetim kurulu ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyeliği yapmıştır. AK Parti iktidarının Ortadoğu ve özellikle Suriye politikasına karşı muhalif çıkışlarıyla gündeme gelmiştir. İnsan hakları, yargı bağımsızlığı, düşünce hürriyeti ve hukuk devleti alanlarında yayınlanmış makale ve araştırmaları bulunmaktadır. Türkiye/Azerbaycan ve Türkiye-Irak Parlamentolararası Dostluk Grupları üyesi ve Türkiye-İran Parlamentolararası Dostluk Grubu genel sekreteri görevlerinde bulunmuştur. CHP'nin 16/17 Ocak 2016 tarihinde yapılan 35. Olağan Kurultayında 4. sıradan Parti Meclisi üyeliğine seçilmiştir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Ali Özgündüz Gündem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title