Haberler

Alanya Kalesi Projesine Onay

Alanya Kalesi Koruma ve Geliştirme İmar Planı Kapsamında Hazırlanan 'Kızılkule- Tophane Ekseni Projesi' Hayata Geçiriliyor. Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, "İlçede Yaşayanlar Tarih, Kültür ve Sanatla Buluşacak" Dedi.

Alanya Kalesi Koruma ve Geliştirme İmar Planı kapsamında hazırlanan 'Kızılkule- Tophane Ekseni Projesi' hayata geçiriliyor. Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, "İlçede yaşayanlar tarih, kültür ve sanatla buluşacak" dedi.

Alanya Belediyesi Encümen toplantısında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Alanya Kalesi Koruma ve Geliştirme İmar Planı kapsamında hazırlanan 'Kızılkule-Tophane Ekseni Projesi' hakkında bilgi verdi. Projeyi anlatan Sipahioğlu, proje tamamlandığında deniz ve denizcilikle ilgili büyük bir müzenin turizme kazandırılacağını ifade etti.

Kent içindeki tarihi eserlerin bulunduğu alanların doğal alanlar da dahil olmak üzere korunması ve kültür turizmine açılmasını amaçladıklarına dikkat çeken Sipahioğlu, şöyle konuştu: "Projede arkeolojik değeri olan alanlarda günü birlik gezinti yapılması amacıyla müze sergi alanları oluşturulacak. İlçe halkı kültür tarih ve sanatla buluşacak. Denizcilik ve Gemi Müzesi, Alanya'nın denizle biçimlenen geçmiş yaşantılardan kalıntıların bulunduğu Kızılkule, Liman Suru, Tersane, Tophane dörtlemesine

yayılacak."

Bu proje ile tarihi varlıklarımızı turizme kazandıracak ve aynı zamanda da bunların bakımlarının yapılmış olacağını anlatan Sipahioğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Geniş bir alana yayılacak Tophane projesinde denizciliğe ait ne varsa sergilenecek. Ayrıca gerçek boyutlarında gemi modelleri top gülle gemilere ait malzemeleri açık havada sergileyeceğiz."

(RY-AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title