Haberler

Akşehir'de Protokol ve Öğrencilerden 850 Fidan

Konya’nın Akşehir ilçesinde çevre bilincini oluşturmak ve geliştirmek amacıyla hayata geçirilen “Çevre Dostu Ak-Şehir” projesi çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Konya'nın Akşehir ilçesinde çevre bilincini oluşturmak ve geliştirmek amacıyla hayata geçirilen "Çevre Dostu Ak-Şehir" projesi çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Akşehir Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi ve Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Orman Bölge Müdürlüğünün katkıları ile devam eden projede bu kez de Engili Mahallesi yakınındaki alanda ağaç fidanı dikimi gerçekleştirildi. Etkinliğe İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin, Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, İlçe Müftüsü Ahmet Kardaş, bazı kamu kurum müdürleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Orman Haftası münasebetiyle böyle bir etkinliği düzenlediklerini söyleyen Kaymakam Yalçın Sezgin, "Orman ülkemizin zenginliğidir. Orman hem bizlere, hem bizimle birlikte yaşayan diğer canlılara çok büyük imkanlar ve nimetler sunmaktadır. Onun için bu milli serveti çok iyi bilmemiz, ormanın önemini anlamamız, ormanla ilgili en üst duyarlılığı sağlamamız ve ormanı bilinçsiz yaklaşımlardan korumamız lazım" dedi.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'da, öğrencilerle birlikte böyle bir etkinliğe katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Akşehir'imiz orman ve yeşil alan bakımından Türkiye'mizdeki ender yerlerden birisi. Fidanları dikmek kadar ormanları korumakta önemli. Ormansız ve ağaçsız bir hayat düşünülmesi mümkün değil. Güzel bir iklim, güzel bir çevre ve temiz bir toplum için bu güzellikleri bizden sonraki kuşaklara en güzel şekilde daha da zenginleştirerek aktarmak için bu tür faaliyetleri önemsiyoruz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Orman Müdürlüğü yetkilileri fidanların nasıl dikileceğini uygulamalı olarak etkinliğe katılan protokol ve öğrencilere gösterdi. Yapılan etkinlikte ilçe protokolü ve öğrenciler 850 adet sedir fidanını toprakla buluşturdu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yalçın Sezgin Salih Akkaya Akşehir Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title